Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στα Κουφονήσια

Τα Κουφονήσια αποτελούνται από δύο νησίδες, το Άνω και Κάτω Κουφονήσι, και ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων. Χωρίζονται μεταξύ τους απο ένα στενό πορθμό πλάτους 200 μ.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Χώρα

Σήμερα, φτάνοντας στο Πάνω Κουφονήσι βλέπεις ν’ απλώνεται μπροστά στα μάτια σου η απαράμιλλου κάλλους Χώρα. Εισέρχεσαι στον κεντρικό, σε σχήμα τόξου και «πνιγμένο» στα μικρομάγαζα, δρόμο και χάνεσαι στα σοκάκια. Κουκλίστικα ταβερνάκια, τουριστικά καταστήματα και παραδοσιακά σπίτια συνθέτουν έναν πανέμορφο πίνακα ζωγραφικής! Η εμπορική κίνηση είναι πιο ήρεμη στο τέλος του «τόξου», στην πίσω πλευρά, όπου την παράσταση κλέβει το ουζερί πάνω στο κύμα. Ένα απόγευμα στον Μύλο -cafe στην αυλή ενός παλιού ανεμόμυλου- επιβάλλεται, όπως κι ένα ποτό στο Σορόκο, στο βράχο δεξιά του λιμανιού, αγναντεύοντας τα πλοία που έρχονται και φεύγουν. Σε καμία περίπτωση μην «αποφύγεις» τους λουκουμάδες, οι οποίοι σερβίρονται παντού.

Αξίζει να δεις

Για όσους αγαπούν το ψάρεμα, οι βραχώδεις σπηλιές του νησιού είναι ιδανικοί ψαρότοποι. Για την περιήγηση σας στο νησί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα καΐκια του νησιού αν και οι αποστάσεις είναι μικρές και καλύπτονται και με τα πόδια.

Παραλίες

Οι παραλίες του νησιού είναι εξωτικές με μαγευτική παρθένα ομορφιά. Οι θαλάσσιες σπηλιές πίσω από το Πορί που βρίσκεται ανατολικά του νησιού και ο Παριανός στα δυτικά δημιουργούν κολπίσκους με χρυσαφένιες αμμουδιές και γαλαζοπράσινα νερά.

Όσοι θέλουν να συνδυάσουν τα θαλάσσια μπάνια τους με τοπίο μεγαλύτερης βλάστησης, θα πρέπει να κατευθυνθούν στα ανατολικά του νησιού. Μπορείτε ν’ ακολουθήσετε το μονοπάτι που βρίσκεται στη νότια ακτογραμμή, για να επιλέξετε ποια παραλία θα επισκεφτείτε.
Οι παραλίες Χαρακόπου και Πλατιά Πούντα συγκεντρώνουν τους περισσότερους τουρίστες του νησιού.

Ο Φανός είναι από τις πιο απόκρημνες και ήσυχες παραλίες του νησιού. Το Πορί με απόσταση 4 χλμ. από τη Χώρα θεωρείται από τις πιο απομακρυσμένες παραλίες αλλά και τις πιο πολυσύχναστες.
Στις περισσότερες απομονωμένες παραλίες υπάρχουν γυμνιστές. Για να φτάσετε στον προορισμό σας μπορείτε να ακολουθήσετε τον παραλιακό δρόμο, αλλά σίγουρα θ’ απολαύσετε περισσότερο την διαδρομή από το εσωτερικό του νησιού, με αμμόλοφους γεμάτους λευκά κρίνα που συναντάμε μόνο στις Κυκλάδες.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;