Γαλλία - Ν. Αφρική 1-2: Αποχαιρετώντας έναν θίασο

Υπήρξε στιγμή στο Bloemfontein απόψε, που η εθνική Γαλλίας απειλείτο με διασυρμό. Ήταν το 62′, όταν ο Mphela δέχθηκε την κάθετη πάσα στην καρδιά της παραπαίουσας άμυνας των tricolore, αλλά το δεξί πλασέ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι τού Lloris. Αν ο Mphela ήταν πιο προσεκτικός, το σκορ θα γινόταν 3-0 και η Νότιος Αφρική θα χρειαζόταν μόλις ένα ακόμη για να προσπεράσει το Μεξικό στην κούρσα για την 2η θέση. Ναι, καλά διάβασες: η Γαλλία βρισκόταν ένα βήμα μακρυά από το να χαρακτηρισθεί ανίκανη ακόμη και για ρυθμιστής τού ομίλου.

Η εβδομάδα που προηγήθηκε, με την αποπομπή Anelka, την αποχή από την προπόνηση των υπολοίπων, την παραίτηση τού αντιπροέδρου τής ομοσπονδίας και το ατελείωτο γαϊτανάκι δηλώσεων και αντεγκλήσεων μέσα και γύρω από την αποστολή, αλλά και πίσω στην πατρίδα, άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στην ομάδα, που για 70′ έδινε την εντύπωση περιοδεύοντος θιάσου επιδείξεων. Στο διάστημα αυτό, οι bafana-bafana έδειξαν αποφασισμένοι ν’ αφήσουν τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις αποχαιρετώντας το τουρνουά. Κι έκαναν πάρτυ σε βάρος των πρωταθλητών Κόσμου 1998: 1-0 στο 20′ (ο Khumalo βρίσκει με το κεφάλι την σέντρα, από κόρνερ, που έχασε στην έξοδο ο Lloris), αποβολή τού Gourcuff στο 25′ για αγκωνιά σε διεκδίκηση στον αέρα, 2-0 στο 37′ (οι Αφρικανοί πλέον επιτίθενται από παντού, και ο Mphela τελειώνει από κοντά μια κατεβασιά από τ’ αριστερά). Αυτό που γλίτωσε τους Γάλλους από την συντριβή ήταν ο εγωισμός τριών-τεσσάρων ποδοσφαιριστών τους, όπως του Ribery και του Malouda, που συνδυάστηκαν για το τελικό 1-2 μετά την κάθετη πάσα τού Sagna. Οι Γάλλοι κατάφεραν, στο παρά πέντε τού αποκλεισμού τους, να σκοράρουν στην διοργάνωση, αλλά ν’ απειλήσουν περαιτέρω ούτε λόγος.

Γενικά, οι αφρικανικές ομάδες προσγειώθηκαν απότομα εντός έδρας. Το πιθανότερο σενάριο είναι να μην προκριθεί καμιά τους στους 16. Ειδικά οι bafana-bafana έγιναν οι πρώτοι διοργανωτές που δεν περνούν από τον όμιλο, κι αυτό λέει πολλά. Τουλάχιστον έδωσαν μιαν όμορφη τελευταία παράσταση και πολλά highlights στους φίλους τους, υποκύπτοντας στο τέλος σε δύο σοβαρές ομάδες. Για τους Γάλλους, φυσικά, δεν υπάρχουν λόγια. Όλοι οι υπεύθυνοι τής αλησμόνητης αυτής πορείας, με πρώτο τον προπονητή, οφείλουν να παραδώσουν τα διαβατήριά τους στην γαλλική πρεσβεία τού Γιοχάνεσμπουργκ, και να αυτοεξορισθούν στην Αγία Ελένη.

ΥΓ. Αν στο ποδόσφαιρο υπήρχε “σχεδόν ισοπαλία”, το Μεξικό-Ουρουγουάη θα ήταν ένα τέτοιο ματς. Οι Ουρουγουανοί ήθελαν την 1η θέση για ν’ αποφύγουν την Αργεντινή, κι οι Μεξικανοί γνώριζαν πως, αν το σκορ παρέμενε σε λογικά επίπεδα, δεν θ’ απειλούνταν από τον νικητή τού άλλου αγώνα. Αποφάσισαν λοιπόν να μην πάνε σ’ ένα παιχνίδι ροκ, ν’ ακούνε ραδιόφωνο, και να περιμένουν. Ανάμεσα στ’ άλλα ωραία τους, οι Λατίνοι έχουν στυλ και στο στήσιμο.

Πηγή: Daltons

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;