Δηλώσεις Υφυπουργού Παιδείας μετά τη συνάντηση με τo ΔΣ της ΟΛΜΕ

Από neolaia.gr Team 11 Ιουνίου 2010

Όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων έχουν υποχρέωση και όλοι δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται αυτή την υποχρέωση  να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εξετάσεων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κυρίως με τη σκέψη στα παιδιά που δίνουν εξετάσεις και στις οικογένειές τους.

Είχαμε με το συμβούλιο της ΟΛΜΕ μια μακρά συνάντηση και συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν τις εξετάσεις. Τους διαβεβαίωσα ότι  η ανησυχία που έχουν όσο αναφορά τα χρήματα για τις αμοιβές τους, είναι διαθέσιμα και οι αμοιβές θα δοθούν όπως έχουν προβλεφθεί.

Όσο αφορά το άλλο τους αίτημα, το οποίο αναφέρεται στο χρόνο καταβολής των αμοιβών αυτών, τους διαβεβαίωσα ότι συνεχίζουμε την προσπάθεια, ώστε οι αμοιβές αυτές να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό.

Δημοσιογράφος: Οι καθηγητές μίλησαν για εμπαιγμό. Θεωρούν ότι δεν τους ξεκαθαρίσατε εξ αρχής την πρόθεση του Υπουργείου ή του Υπουργείου Οικονομικών να πάρουν μειωμένες τις αποδοχές αυτές, τα επιδόματα αυτά. Εσείς τι απαντάτε σ’ αυτό;

Υφυπουργός: Δεν έχω εμπαίξει ποτέ κανέναν και αυτό το γνωρίζουν και οι εκπαιδευτικοί. Την γενικότερη οικονομική πολιτική την γνωρίζουν και εκείνοι και νομίζω ότι οι στιγμές και οι δυσκολίες που περνά η χώρα είναι γνωστές  σε όλους.

Δημοσιογράφος: Τι επιπτώσεις θα έχει αυτό χρονικά στην έκδοση των αποτελεσμάτων. Σας θυμίζω ότι πέρσι βγήκαν 19 Ιουνίου.

Υφυπουργός: Η ολοκλήρωση της διαδικασίας των βαθμολογήσεων δεν πρόκειται να αποκλίνει σημαντικά από τις προκαθορισμένες προβλέψεις του Υπουργείου Παιδείας.