Γυμνοί ποδηλάτες στη Θεσσαλονίκη

Από neolaia.gr Team 4 Ιουνίου 2010

Γυμνή ποδηλατοδρομία θα λάβει χώρα το βράδυ στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του διεθνούς κινήματος World Naked Bike Ride που ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά και διοργανώνει σε ετήσια βάση γυμνές ποδηλατοδρομίες για την προώθηση του ποδηλάτου, την οικολογία και την απενεχοποίηση του γυμνού σώματος.

Με σύνθημα το «Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στα αυτοκίνητα και τη ρύπανση που δημιουργούν», οι διοργανωτές του Naked Bike Ride στην Ελλάδα καλούν τους πολίτες να λάβουν μέρος απόψε στην 3η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία που θα γίνει στη χώρας μας.

Στη χώρα μας γυμνή ποδηλατοδρομία διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το 2008. Ακολούθησε το 2009 και φέτος  θα πραγματοποιηθεί στις 8.00 το βράδυ της Παρασκευής. Οι ποδηλάτες θα συγκεντρωθούν αρχικά στο χώρο προετοιμασίας, έξω από την Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, θα ξεγυμνωθούν,  όπου θα βάψουν και θα διακοσμήσουν τα σώματα και τα ποδήλατά τους και θα ξεκινήσουν την… ορθοπεταλιά στους δρόμους της συμπρωτεύουσας.

Πηγή: Kapsimo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ