Χαρά Νικοπούλου, γιατί δεν λέει πως μόνη της είχε ζητήσει αλλαγή σχολείου;

Στην σημερινή ενημέρωση των πολικών συντακτών είχαμε τον εξής διάλογο:

Ερώτηση:

Δημοσιογράφος:

Άλλο θέμα. Ήθελα να μάθω τι ακριβώς συμβαίνει με την κ. Χαρά Νικοπούλου, που βλέπουμε συνεχώς σε εκπομπές στην τηλεόραση. Από ότι μαθαίνω ήταν εκείνη που έκανε αίτηση να φύγει από τη Θράκη και τη μειονότητα και να πάει στη Θεσσαλονίκη. Τώρα, ξαφνικά, θέλει την άδεια του υπουργείου Παιδείας για να γυρίσει, αλλά, μαθαίνω, από το υπουργείο, ότι δεν έχει καταθέσει τέτοιο αίτημα.

Απάντηση:

Πεταλωτής:

Τι να σας πω επ’ αυτού; Αυτό που έχω να σας πω και που γνωρίζω και εγώ ως πληροφόρηση, είναι ένα θέμα, όντως, το οποίο απασχολεί, τουλάχιστον, τις τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και την ειδησεογραφία τα τελευταία χρόνια.

Απ’ όσο γνωρίζω η κ. Νικοπούλου έχει υποβάλει η ίδια αίτηση για μετάθεση, για να φύγει από το Δέριο, το σχολείο που βρίσκεται. Και φυσικά έχοντας και τα απαραίτητα μόρια, η αίτησή της έγινε δεκτή.

Ως προς τις κάποιες φήμες για απειλές κλπ είναι τελείως ανυπόστατες και δεν υπάρχει καμία ανάλογη καταγγελία στο υπουργείο Παιδείας. Να σας πω ότι ειδικά στο χώρο της Θράκης, όπου υπάρχει και μειονοτική εκπαίδευση, θα πρέπει να είμαστε φειδωλοί και επειδή, ακριβώς, υπάρχουν πολλά ζητήματα που αναφύονται εκεί, υπάρχει και γόνιμο έδαφος για πολλές καταστάσεις και για εκμετάλλευση πολλών καταστάσεων.

Εμείς, ως Πολιτεία, αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα όλα τα ζητήματα και αυτό θα πρέπει να κάνουν και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί της.

Κυρία Νικοπούλου, απορώ άραγε, για ποιο λόγο δεν λέτε για την αίτηση που κάνατε στις 30/11/2009 για το σχολείο της Θεσσαλονίκης;

Για ποιο λόγο αφήνετε να βγαίνουν όλες αυτές οι φήμες;

Ποιες είναι οι βλέψεις σας; Άλλωστε έχουμε και Δημοτικές Εκλογές σε λίγο καιρό…

Κάποια απάντηση;

Update:

Σχετική ανακοίνωση και από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το θέμα της κ. Νικοπούλου

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας κάνει γνωστό το εξής:

Η δασκάλα κα Χαρά Νικοπούλου ζήτησε μετάθεση από το δημοτικό σχολείο του Μεγάλου Δέρειου στο οποίο δίδασκε στην Γ΄ περιοχή Θεσσαλονίκης,  για προσωπικούς λόγους όπως αναφέρει επί λέξει στην αίτησή της με αριθμό πρωτοκόλλου2387, Γραφείο Μειονοτικής Εκπαίδευσης Ροδόπης,  στις 30/11/2009.

Η περιοχή στην οποία η ίδια ζήτησε να μετατεθεί απαιτούσε 61,9 μόρια. Η κα Νικοπούλου είχε 76,4 μόρια. Συνεπώς πληρούσε απόλυτα τις προϋποθέσεις για μετάθεση στην πρώτη της επιλογή, όπως και έγινε.

Μέχρι και σήμερα, 2-6-2010, δεν έχει υποβληθεί στην αρμόδια Διεύθυνση κανένα άλλο αίτημα της κα Νικοπούλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;