Ξεκίνησε η απέλαση των ακτιβιστών του «Στόλου της Ελευθερίας» από το Ισραήλ

Την απέλαση των φυλακισμένων ακτιβιστών του «Στόλου της Ελευθερίας», ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί οι αρχές του Ισραήλ, με τις διεθνείς πιέσεις για να διερευνηθεί εις βάθος το ρεσάλτο του στρατού της χώρας στα πλοία της νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, αλλά και τη διεθνή κατακραυγή, να στήνουν στενό κλοιό γύρω από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 48ωρών, με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να έχει ζητήσει όχι μόνο την απελευθέρωση των επιβατών του «Στόλου της Ελευθερίας» αλλά και την παράδοση της ανθρωπιστικής στην πολύπαθη Γάζα. Οι Έλληνες ακτιβιστές που κρατούνται στο Ισραήλ πιθανόν να επιστρέψουν και μέσα στη μέρα, αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται πως στο στολίσκο των 6 πλοίων που δέχτηκαν την επίθεση του ισραηλινού ναυτικού επέβαιναν συνολικά 682 επιβάτες από 42 χώρες, από τους οποίους τουλάχιστον 9 έχασαν τη ζωή τους.

Οι ακτιβιστές από τη μεριά τους δηλώνουν πως δεν θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια να σπάσει ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας και πως θα συνεχίσουν τη δράση τους, εστιάζοντας σε πρώτη φάση στην παράδοση των φορτίων που μετέφεραν στη Γάζα τις επόμενες ημέρες.

«Καθ’οδόν» για τη Γάζα βρίσκεται μάλιστα και το πλοίο, υπό σημαία Ιρλανδίας, Rachel Corrie , το οποίο βρίσκεται στα ανοικτά της Ιταλίας και αναμένεται να βρεθεί εκεί πιθανώς μέσα στην εβδομάδα. Σημειώνεται ότι το πλοίο φέρει το όνομα της Αμερικανίδας ακτιβίστριας Rachel Corrie, η οποία συνεθλίβη το 2003 από εκσκαφέα του Ισραηλινού στρατού προσπαθώντας να εμποδίσει την κατεδάφιση του σπιτιού μιας οικογένειας Παλαιστινίων.

Η εκπρόσωπος του κινήματος για την απελευθέρωση της Γάζας, «Free Gaza», δήλωσε ότι η προσπάθεια να σπάσει ο Ισραηλινός αποκλεισμός θα συνεχιστεί. «Γνωρίζαμε τους κινδύνους και θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε τις αποστολές αυτών των στόλων», είπε συγκεκριμένα, προαναγγέλλοντας τη συγκρότηση νέου διεθνούς στόλου, ο οποίος θα αναχωρήσει για τη Γάζα τον Ιούλιο.

Η ισραηλινή κυβέρνηση από τη μεριά της, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει το ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας που έχει επιβάλει στα πλαίσια ενός γενικότερου εμπάργκο στις διελεύσεις των συνόρων της περιοχής, χαρακτηρίζοντας τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση. Σχολίασε επίσης ότι λυπάται για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών κατά την επιδρομή, αλλά επέμεινε στο να ρίχνει της ευθύνες του μακελειού στους ακτιβιστές, που όπως είπαν, επετέθησαν στους στρατιώτες που επιβιβάστηκαν στο πλοίο. Ξεκαθάρισε επίσης, ότι δε θα επιτρέψει σε κανένα σκάφος να περάσει.

Πηγή: TVXS.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;