Το Μπανγκλαντές απαγορεύει την πρόσβαση στο Facebook

Το Μπανγκλαντές μπλόκαρε την πρόσβαση στο Facebook επειδή «δημοσιεύτηκαν σ’ αυτόν σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ και απαίσιες εικόνες ηγετών της χώρας», όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η Επιτροπή Ρύθμισης των Τηλεπικοινωνιών του Μπανγκλαντές (BTRC). Παράλληλα, ένα άτομο συνελήφθη γιατί είχε αναρτήσει σατιρικές εικόνες πολιτικών

«Η απόφαση ελήφθη επειδή ο ιστότοπος τραυμάτισε τα θρησκευτικά αισθήματα της μουσουλμανικής πλειονότητας του πληθυσμού δημοσιεύοντας γελοιογραφίες του Μωάμεθ», δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος της BTRC Μαχμούντ Ντελβάρ.

«Ορισμένες συνδέσεις του ιστότοπου περιείχαν επίσης απαίσιες φωτογραφίες ηγετών μας, περιλαμβανομένου του πατέρα του έθνους σεΐχη Μουτζιμπούρ Ραχμάν, της σημερινής πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα και του ηγέτη της αντιπολίτευσης», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το μπλοκάρισμα είναι προσωρινό.

«Το Facebook θα ανοίξει ξανά μόλις θα σβήσουν τις σελίδες που περιέχουν αυτές τις απαίσιες εικόνες», διαβεβαίωσε.

Στο μεταξύ, το Τάγμα Ταχείας Δράσης (RAB), επίλεκτη μονάδα κατά της εγκληματικότητας, συνέλαβε πριν λίγες ημέρες τον Μαχμούμπ Αλάμ από την Ντάκα γιατί ανάρτησε στην ιστοσελίδα του «προσβλητικές εικόνες του πρωθυπουργού της χώρας Σεϊχ Χασινά και του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χαλέντα Ζϊα».

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή χιλιάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Ντάκα απαιτώντας την απαγόρευση του Facebook για «αντιισλαμική προπαγάνδα». Η διαδήλωση ήταν η απάντηση σε ένα διαγωνισμό σκίτσων με θέμα τον Μωάμεθ τον οποίο οργάνωσε ένας δυτικός χρήστης του Facebook.

Πηγή:  tvxs.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;