Σεμινάριο Κινηματογράφου Καλοκαίρι 2010

Από Γ. Τσαλίκης 27 Μαΐου 2010

Στις 18 Ιουνίου ξεκινάει το πρώτο SummerCinema, ένας σεμιναριακός κύκλος 10 δίωρων (20 ώρες) συναντήσεων για τον κινηματογράφο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα τους φέρει σ’ επαφή με τις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας, του μοντάζ και του σεναρίου.

Πρόκειται για ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε όσους δεν έχουν προηγούμενη γνώση πάνω στον κινηματογράφο ή οι γνώσεις τους είναι περιορισμένες, αλλά τρέφουν αγάπη και τους ενδιαφέρει να γνωρίσουν την τέχνη του κινηματογράφου εκ των έσω. Κάθε ενότητα θα έχει και διαφορετική θεματική, δομικές για την τέχνη του κινηματογράφου.

Συνοπτικά θα διδαχθούν:

H ιστορία του κινηματογράφου, οι βασικές αρχές φωτογραφίας (φιλμ – ψηφιακή), η κινούμενη
κάμερα και οι βασικές τεχνικές της, το φώς, το σενάριο, ο ήχος και η μουσική στον κινηματογράφο, το μοντάζ και ο ρυθμός, η ταινία ως σύνολο των παραπάνω και τα αισθητικά ζητήματα που γεννούνται, η προετοιμασία και η εκτέλεση ενός γυρίσματος καθώς και η αποπεράτωση μιας ταινίας.

Οι συναντήσεις θα διεξάγονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή και ώρες 18:00 – 20:00, από 18 Ιουνίου έως και 20 Ιουλίου, στον κήπο ενός ολοκαίνουριου χώρου τέχνης στον Κεραμεικό (τις ημέρες προβολών τα μαθήματα θα γίνονται στο εσωτερικό του χώρου).

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και 10 Ιουνίου στο: [email protected] και στο τηλέφωνο: 697 188 96 34 (18:00- 21:00).

Το SummerCinema σεβόμενο το δικαίωμα στην γνώση και μην θεωρώντας οποιαδήποτε σπουδή είδος πολυτελείας, θα έχει συμβολική συμμετοχή 100? ανά συμμετέχοντα για το σύνολο των συναντήσεων, τα οποία θα καταβληθούν με την εγγραφή.

Συνεχής ενημέρωση και πληροφόρηση στο επίσημο blog της διοργάνωσης.