Ηλεκτρική BMW | Έρχεται το 2013

Από Γ. Τσαλίκης 20 Μαΐου 2010

Το πολυαναμενόμενο αυτοκίνητο πόλης της BMW θα κυκλοφορήσει τελικά το 2013 και θα είναι ηλεκτρικό. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Norbert Reithofer, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου BMW στο Μόναχο, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Megacity Vehicle θα έχει μήκος πάνω από 4 μέτρα και θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 5 επιβάτες. Όπως δήλωσε ο Reithofer, το ηλεκτρικό μοντέλο θα κατασκευάζεται στη Γερμανία και θα φέρει το σήμα θυγατρικής μάρκας της BMW. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι το 2011 θα κυκλοφορήσει υβριδική έκδοση της Σειράς 5. Η διοίκηση του κατασκευαστή από τη Βαυαρία εξετάζει μάλιστα το ενδεχόμενο παραγωγής και υβριδικής 3άρας.

Η BMW στοχεύει ένα σαφώς νεανικότερο κοινό από αυτό που μέχρι στιγμής επιλέγει τα μοντέλα της. Προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα στα επόμενα χρόνια θα λανσαριστούν μικρά μεν, premium δε αυτοκίνητα. «Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός στο χώρο της αυτοκίνησης για να καταλάβεις ότι το κόστος παραγωγής μικρών μοντέλων είναι διαφορετικό από αυτό για τα μεγάλα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου BMW.

Ο Reithofer επιβεβαίωσε την εξέλιξη μίας πλατφόρμας, πάνω στην οποία θα βασίζονται μοντέλα με κίνηση είτε σε όλους τους τροχούς είτε μόνο στον εμπρός άξονα. Την πλατφόρμα αυτή θα μοιράζονται αυτοκίνητα της BMW και της MINI.

Πηγή: autofree.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ