Τουρισμός | 17,000 ακυρώσεις κρατήσεων στην Αττική

Από Γ. Τσαλίκης 14 Μαΐου 2010

Περίπου 17.000 ακυρώσεις κρατήσεων στην Αθήνα ανακοίνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής από την ημέρα των τραγικών γεγονότων στις 5 Μαΐου .

Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία 68 ξενοδοχείων σε σύνολο 450 ξενοδοχείων της Αττικής προκύπτουν 19.696 ακυρωμένες νύχτες.

Η τάση για ακυρώσεις συνεχίζεται αυξητική και αφορά μεμονωμένες κρατήσεις, γκρουπ, συνέδρια και κάθε είδους εκδήλωση , σύμφωνα με την Ένωση καθώς έχει παγώσει ο ρυθμός νέων κρατήσεων, ενώ διανύουμε το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου που είναι παραδοσιακά το καλύτερο για την Αττική

Επιπλέον, διαφαίνεται και μία σημαντική μείωση των νέων κρατήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, η οποία οφείλεται στο «μούδιασμα» των ξένων αγορών όσο η κατάσταση στη χώρα μας εμφανίζεται ρευστή και αβέβαιη.

Οι ξενοδόχοι της Αθήνας επισημαίνουν ακόμη ότι η παρούσα κατάσταση είναι αποτέλεσμα της εικόνας που λαμβάνουν οι πολίτες του κόσμου για την Αθήνα, μιας πόλης που όπως παρουσιάζεται δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των επισκεπτών της, κάτι που είναι παντελώς αναληθές.

Πηγή

ΥΓ: Δεν έχω απολύτως καμία προκατάληψη, ούτε εμπάθεια, απέναντι σε κανέναν. Δεν ανέβασα αυτό το άρθρο για να πώ: Πωπω, κοίτα τι κάνανε οι παλιο-διαδηλωτές, θα έπρεπε να ντρέπονται. Απλώς είναι είδηση, και δεν περνάει απαρατήρητη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ