Microsoft | Βραβεία Imagine Cup‏

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε την Τρίτη 4 Μαΐου, στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft, πραγματοποιήθηκε ο ελληνικός τελικός του Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Imagine Cup. Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα Megadodo, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς που θα πραγματοποιηθούν στην Πολωνία, 3-8 Ιουλίου 2010.

Οι έξι ελληνικές ομάδες που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον τελικό, καταθέτοντας προτάσεις στην κατηγορία “Software Design” και οι οποίες διακρίθηκαν για την αρτιότητά τους και την πρωτοτυπία τους, παρουσίασαν στο κοινό της εκδήλωσης τις εφαρμογές που σχεδίασαν και επιχειρηματολόγησαν υπέρ αυτών. Κάθε ομάδα είχε την ευκαιρία να αναλύσει τα πλεονεκτήματα της λύσης λογισμικού που ανέπτυξε, ενώ υπέδειξε τους πρακτικούς τρόπους αξιοποίησής της.

H νικήτρια ομάδα «Megadodo» που αποτελείται από τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Καρακατσιώτη και Βαγγέλη Πτερνέα, παρουσίασε την εφαρμογή Touring Machine, η οποία παράγει αυτόματα εξατομικευμένες ξεναγήσεις για εκθεσιακούς χώρους. Οι περιγραφές συντάσσονται αντλώντας πληροφοριακό υλικό από το διαδίκτυο και προσαρμόζονται βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του εκάστοτε χρήστη (ηλικία, ενδιαφέροντα, προσανατολισμός και τοποθεσία στο χώρο, ιστορικό περιήγησης). Το σύστημα αποφεύγει την επανάληψη πληροφοριών, κάνοντας χρήση συγκρίσεων μεταξύ των εκθεμάτων που παρουσιάζονται και των εκθεμάτων που έχουν ήδη περιγραφεί, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αίσθηση μιας ζωντανής ξενάγησης. Οι περιγραφές μπορούν να μεταφραστούν αυτόματα σε πολλές γλώσσες, ενώ η πλατφόρμα διατίθεται σε δύο εφαρμογές: μία για σταθερούς υπολογιστές και μία για κινητά
τηλέφωνα.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα «Epione», η οποία αποτελείται από τους φοιτητές Κώστα Βρένα, Σταμάτη Γεωργούλη, Στέφανο Ελευθεριάδη και Δημήτρη Τζιώνα. Την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα
«BeeHive», η οποία αποτελείται από τους φοιτητές Κική Κεντζίδου, Λία Καμπάνταη και Μαριάννα Πολάτογλου. Οι φοιτητές των δύο παραπάνω ομάδων προέρχονται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στον όγδοο χρόνο της διεξαγωγής του, ο διαγωνισμός Imagine Cup συνεχίζει να εμπνέει και να προσκαλεί τους νέους ανθρώπους από όλη την υφήλιο να συνδράμουν, μέσω της δημιουργικότητάς τους και του ταλέντου τους, στην αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων. Με θέμα «Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία θα συμβάλει στη λύση των μεγαλύτερων σύγχρονων προβλημάτων», οι συμμετέχοντες κληθήκαν να καταθέσουν προτάσεις προς την επίλυση ενός από τους οκτώ Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, όπως αυτοί έχουν καθοριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Σημειώνεται ότι στον φετινό διαγωνισμό έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 200.000 φοιτητές από 100 διαφορετικές χώρες. Στην κριτική επιτροπή, που αξιολόγησε τις προτάσεις των μαθητών και> των φοιτητών, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Microsoft Ελλάς, ο έγκριτος δημοσιογράφος Γιάννης Γιανναράκης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ο Χαράλαμπος Πατρικάκης – Ερευνητής, μέλος του Εργαστηρίου> Τηλεπικοινωνιών του Ε.Μ.Π και οι Παναγιώτης Καράμπελας και Γιώργης Κριτσοτάκης, καθηγητές στο Hellenic American University.

Δείτε όλα τα βίντεο και λεπτομέρειες για την οργάνωση στο studentguru.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;