Καταψηφίζει η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς

Από neolaia.gr Team 4 Μαΐου 2010

Τη θέση του κόμματός του για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του: «Το καταψηφίζουμε!».

Εξηγώντας τους λόγους, ο κ. Σαμαράς τονίζει κατέληξε στην παραπάνω απόφαση «όχι γιατί αρνούμαστε τη χρηματοδοτική στήριξη, που το ΠΑΣΟΚ κατέστησε απαραίτητη πλέον. Αλλά διότι διαφωνούμε με την πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ και με την κυβερνητική οικονομική στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης».

«Άλλωστε η Κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη την ψήφο μας για την έγκριση του Νομοσχεδίου. Θέλει “ψήφο ανοχής” για τα πεπραγμένα της ως τώρα… Ούτε επιζητεί τη συναίνεση. Αυτή την έχει προ πολλού απορρίψει. Επιζητεί τη συνενοχή. Σε μια πολιτική στην οποία οδήγησαν τα σφάλματά της, οι καθυστερήσεις της, η αβουλία της, η διγλωσσία της και οι απίστευτες γκάφες της» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός «Ασφαλώς παρέλαβε πρόβλημα ελλείμματος, παρόμοιο όμως με εκείνο, που υπήρχε σε πολλές άλλες χώρες της ευρωζώνης. Και προκάλεσε κρίση δανεισμού» και αναφέρει ότι πρόκειται να εξηγήσει αναλυτικά στη Βουλή «τι σημαίνει η καταψήφισή του από το κόμμα μας».

«Σήμερα σημειώνω ότι, ανεξάρτητα από τη θέση μας αυτή, θα σεβαστούμε τα χρήματα που δίνονται την κρίσιμη στιγμή στην Ελλάδα από κυβερνήσεις των εταίρων μας και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ασφαλώς εμείς δεσμευόμαστε από τις συμβάσεις που υπογράφει το Ελληνικό κράτος, ακόμα κι όταν διαφωνούμε. Η Ελληνική Πολιτεία έχει συνέχεια» πρόσθεσε.