Ενεργοποίηση Μηχανισμού Στήριξης aka Sleep now in the fire

Θέλει αρετή και τόλμη, η ελευθερία…

Α. Κάλβος

Ήταν κάποτε, όταν πηγαίναμε σχολείο ακόμα, ένας στίχος σε ένα ποίημα του Α. Κάλβου, που από τότε μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Θέλει αρετή και τόλμη, η ελευθερία… Από σήμερα το πρωί, η χώρα μας έχασε ξανά την εθνική της κυριαρχία, αφού πλέον δεν αποφασίζει αυτή για τα μελλούμενα στα εντός της χώρας (για τα εκτός πάνε χρόνια που δεν αποφασίζει αυτή).

Να σας πω την αλήθεια, δεν ξέρω ποιος και τι πρωτοφταίει και  οδηγηθήκαμε σε αυτήν την κατάσταση. Μια καλή αρχή, είναι οι κυβερνήσεις της τελευταίας 2οετίας. Κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα, την δημόσια περιουσία, πράγματα που ήδη ξέρουμε και Ω(!) τι έκπληξη δεν άλλαξαν ποτέ, ούτε από μέρους τους, ούτε από μέρους μας (αφού συνεχίζουμε και τους ψηφίζουμε). Αντίθετα, βοήθησαν στην καλλιέργεια μίας γενικευμένης κοινής αίσθησης, πως σε αυτήν την χώρα, αν είσαι παραβάτης, μιζαδώρος, βισματίας και απατεώνας είσαι μάγκας, ενώ αν ανήκεις στην μειοψηφία που κάνεις σωστά την δουλειά σου και πληρώνεις τους φόρους σου είσαι μ..λακας και κωλόστρα που λέγαμε όταν ήμασταν παιδιά. Οπότε για αρετή, ούτε λόγος.

Από την άλλη τα αριστερά κόμματα στην Βουλή, το μόνο που κατάφεραν, ήταν αφενός μεν το ΚΚΕ τόσα χρόνια απεργιών και πορείας, να απαξιώσει στα μάτια του περισσότερου κόσμου και τα δύο μέτρα διαμαρτυρίας, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που αντί να ακούμε τους απεργούς τι έχουν να μας πουν, να τους αντιμετωπίζουμε με την έκφραση: ” έλα μωρέ, τι θες ΚΑΙ εσύ, ΠΑΛΙ;”. Σαν να μην έφταναν αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ηχεί στα αυτιά μας, ως άλλος ένας λαϊκίστικος ξύλινος λόγος μέσα στην βουλή, με τον εγωπαθή κύριο Τσίπρα, να αναλώνεται σε μικροκομματικού συμφερόντων δηλώσεις και στάσεις, με αποτέλεσμα να χάσει την παραμικρή δυνατότητα επιρροής σε ποσοστό μεγαλύτερο του5 % της κοινωνίας. Αλήθεια, γιατί δεν διοργανώθηκε ποτέ μία τεράστια πορεία διαμαρτυρίας για την ακρίβεια στα βασικά προϊόντα κατανάλωσης, τα οποία στην Ελλάδα είναι πιο ακριβά από ότι σε όλην την Ευροζώνη; Θέμα δηλαδή, που είναι κοινωνικά αποδεκτό ως μείζων και θα έπρεπε να συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες στους δρόμους…

Και μιας και ανέφερα την Ευροζώνη, έχουμε ως δεδομένη την ανυπαρξία της πολιτικής ηγεσίας στην χώρα μας, εμφανίστηκε και η αδυναμία των Ευρωπαίων ηγετών. Η Ευρωπαϊκή δημοκρατία, αυτήν την στιγμή, ταλανίζεται από ένα βασικό πρόβλημα. Την ανυπαρξία μεγάλων προσωπικοτήτων στην διακυβέρνηση των χωρών-μελών κλειδιά, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων, την κυρία Μέρκελ. Σε μία χώρα, που οι κάτοικοι είναι αρκετά υπνωτισμένοι, για να έχουν 15 χρόνια τους ΙΔΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, η κύρια Μέρκελ, δεν κατάφερε να τους δώσει να καταλάβουν ότι η κατάρρευση μιας χώρας στην Ευροζώνη, θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα για όλους. Η παρακμή μας, τους βοήθησε να αυξήσουν τις εξαγωγές τους, στην καταστροφή μας όμως, θα τους πάρουμε μαζί μας. Φυσικά δεν περίμενα να εκτιμήσουν το γεγονός ότι η Deutsche Telecom σώθηκε εξαιτίας του ΟΤΕ, ότι το Ελ. Βενιζέλος ανήκει σε αυτούς κ.ο.κ., ωστόσο σίγουρα, δεν περίμενα ότι θα αναλωνόντουσαν σε μικροαστικά ξεκατινιάσματα επιπέδου Star Channel, με ρεπορτάζ ότι οι Έλληνες δεν δουλεύουν καθόλου αλλά είναι όλη μέρα σουβλάκι-κρασί-μπουζούκια.. Έτσι φτάσαμε στο απίστευτο, να ζητά η Μέρκελ, καθαρά από εκδίκηση και για να ικανοποιήσει τους πεινασμένους για ελληνικό αίμα ψηφοφόρους της, να καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός, όταν το Δ.Ν.Τ. έλεγε ότι δεν χρειάζεται!

Και ενώ έχω απογοητευτεί από όλους και από όλα σκέφτομαι ότι η μεγάλη ανάσα αυτού του έθνους ήταν πάντοτε (δεν θα πω η εκκλησία, μην αγχώνεστε) οι λόγιοι αυτού του έθνους. Άτομα που διαμόρφωναν συνειδήσεις με την ιστορία τους, την πείρα τους και τον σεβασμό που αποπνέουν. Αλλά δυστυχώς απογοητεύτηκα ξανά, διαβάζοντας παντού (και κυρίως σε ακροδεξιού τύπου εξώφυλλα) επιστολές του Μίκυ Θεοδωράκη, ο οποίος είναι τόσο τεράστιος που δεν μου αξίζει να τον θίγω, αλλά με απόψεις ότι η Η.Π.Α. κρύβονται πίσω από όλα, και το Δ.Ν.Τ. ήταν από την αρχή στόχος της Αμερικής για να μας εξαθλιώσουν, ε  δεν χρειάζεται να κάνω κριτική. Ποιοι, οι Αμερικάνοι.. Ο λαός που τόσο πολύ μιμούμαστε, μισήμου από ζήλεια και λατρεία, και του οποίου το όνειρο το έχουμε κορώνα στο κεφάλι μας, να θέλει το κακό μας.  Μάλλον σε άλλες εποχές, όταν δεν θα μπορούσε τόσο εύκολα να μας έχει συμμάχους. Όταν δεν θα είχαμε να ασχοληθούμε με τον ασταμάτητο αγώνα για την απόκτηση υλικών αγαθών, την συνεχή αλλαγή και αντικατάστασή τους (μην μας πούνε και ξεπερασμένους) και την ανάδειξη της τηλεόρασης σε ταυτόσημης σημασίας αξία, με έννοιες όπως η ψυχαγωγία και η ενήμερωση, από τις οποίες απέχει παρασάγκας.

Τελειώνοντας, ψάχνω να βρω την ελπίδα για το μέλλον. Μία καλή ιδέα θα ήταν να καταργηθεί η τηλεόραση από τα σπίτια, ή τουλάχιστον η δυνατότητα να σχολιάζουν τα δελτία τα γεγονότα (βλ. Πρετεντέρης), αφού πλέον η κριτική σκέψη, είναι το ίδιο άγνωστη έννοια με την αρετή. Ποιος ξέρει, ίσως το ότι στα επόμενα χρόνια θα χρειαστεί να μπουσουλίσουμε, να μας βοηθήσει να ορθοποδήσουμε ξανά.

Κλείνοντας (την είδα λίγο ραδιόφωνο τώρα), θέλω να κάνω μία αφιέρωση σε όλους. Στο ΔΝΤ, στην Μέρκελ, στην Ευροζώνη, στις εκάστοτε κυβερνήσεις αυτής της χώρας, στους επαναστάτες χωρίς αιτία, στους επαναστάτες των καναπέδων (ένας από αυτούς είναι και ο υποφαινόμενος), στους λόγιους που έχουν χάσει την μπάλα, στους δημόσιους υπαλλήλους που κοροϊδεύουν μια ζωή, στους σιωπηλούς πλειοψηφούντες, στους σπασίκλες μαθητές και στα τσιράκια δημοσιογράφους που αναπαράγουν την γραμμή του εκδότη τους, που αναπαράγει την γραμμή του πολιτικού γραφείου από όπου τα παίρνει: (δείτε το μέχρι το τέλος, είναι απίστευτο κλιπ και η Sony BMG γενικά το έχει απαγορεύσει στο youtube)

ΥΓ1: Αν υπάρχει έστω ένας άνθρωπος που έχει να πει κάτι για τον Κακλαμάνη (τον Απόστολο εννοώ), να το πει τώρα, γιατί είναι από τους 5-10 βουλευτές που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εκτιμώ. Κρίμα

ΥΓ2: Για το ΛΑ.Ο.Σ δεν έγραψα τίποτα, γιατί έχω ορκιστεί ότι δεν θα δώσω καμία σημασία σε οτιδήποτε δεν σέβεται την ανθρώπινη ύπαρξη.

ΥΓ3: Τελικά χωρίς αρετή και χωρίς τόλμη, μας άξιζε η ελευθερία;

ΥΓ4: Είναι απλά η άποψη μου, και είναι τέλεια.. (πλάκα κάνω, όποιος θέλει να το συζητήσουμε ας αφήσει comment)

YΓ5: Να ανησυχήσω που υπήρξαν φορές όλο αυτό το διάστημα που σκεφτόμουν ότι οι σύμμαχοι έκαναν μισές δουλειές το 1945 και δεν εξαφάνισαν τους Γερμανούς ή ότι κάναμε μ..λακια και τους αφήσαμε να ρίξουν το τοίχος ή εγώ έχω πρόβλημα; (με χιουμοριστική διάθεση επίσης)

Γιώργος Τ. (G_Lindermann_20)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
7'
46 - 38
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;