Νέα κάρτα-ταυτότητα με όλα τα στοιχεία μας

Από Γ. Τσαλίκης 25 Απριλίου 2010

Την δημιουργία μίας νέας κάρτας-ταυτότητας, που θα περιλαμβάνει ηλεκτρονικά, σχεδόν όλα μας τα στοιχεία, συζητάει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του news247.gr. Η κάρτα θα περιλαμβάνει επαγγελματικά μας στοιχεία, όπως ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, αλλά και στοιχεία που έχουν σχέση με την υγεία του πολίτη, όπως ομάδα αίματος, τυχόν αλλεργίες κτλ.

Το θέμα τέθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους υπουργούς Προστασίας του και Εσωτερικών, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης προδιέγραψε ότι το εγχείρημα και οι σχετικοί κανονισμοί θα προωθηθούν τους επόμενους δύο μήνες.

Όπως είναι φυσικό, οι απόψεις διίστανται για την χρησιμότητα μίας τέτοιας κάρτας. Αφενός θα διευκολύνει κάποιες  γραφειοκρατικές διαδικασίες και μπορεί να αποβεί ιδιαιτέρως χρήσιμη στα θέματα υγείας (μετά από ατύχημα ας πούμε), αφετέρου, γίνεται λόγος για πιο εύκολο φακέλωμα των πολιτών, ενώ δεν πρέπει να μην εξετασθεί το γεγονός, ότι σε περίπτωση που πέσει στα χέρια κάποιου τρίτου, αυτός θα έχει πρόσβαση σε κάθε προσωπικό δεδομένο!

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση, να μην ληφθούν όλες οι απαραίτητες  ασφαλιστικές δικλίδες, για την προβολή των στοιχείων σε τρίτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ