7η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠΠΟΤ), σε συνεργασία με τη HELEXPO και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ), διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη την 7η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, από τις 22 έως τις 25 Απριλίου 2010, με την Κίνα τιμώμενη χώρα.

Πρόκειται για το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για το βιβλίο στην Ελλάδα, με ισχυρό επαγγελματικό προφίλ και διεθνή χαρακτήρα. Μέσα σε λίγα χρόνια, η Έκθεση έγινε σημείο αναφοράς για τον κόσμο του βιβλίου στην Ελλάδα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου, το ετήσιο ραντεβού των επαγγελματιών του βιβλίου και του βιβλιόφιλου κοινού.

Τη φετινή χρονιά, επαγγελματίες από 30 χώρες θα βρεθούν στη ΔΕΒΘ, ενώ παράλληλα το βιβλιόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει περισσότερες από 100 εκδηλώσεις με προσκεκλημένους Έλληνες και ξένους συγγραφείς, αφιερώματα, σεμινάρια και εργαστήρια. Η θεματική έκθεση με γενικό τίτλο «Η Αρχαιότητα και εμείς» θα επιχειρήσει να διερευνήσει τις αρχαίες ρίζες μας ενώ στην αγαπημένη των παιδιών όλων των ηλικιών «Παιδική Γωνιά» θα παρουσιαστούν ποικίλες δραστηριότητες.

Η Κίνα θα είναι τιμώμενη χώρα στην 7η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης φιλοδοξώντας να αποτελέσει έναν ξεχωριστό πόλο έλξης για τους επαγγελματίες και το βιβλιόφιλο κοινό. Ο δυναμισμός της κινεζικής αγοράς σε συνδυασμό με την πολύπτυχη πολιτιστική της ταυτότητα θα αποτελέσουν το δίπολο στο οποίο θα στηριχθεί η εκπροσώπηση της Κίνας στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από την εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσία της Ελλάδας ως τιμώμενη χώρα στην έκθεση βιβλίου της Κίνας το 2008, και ως συνέχεια των διαπολιτισμικών σχέσεων των δύο χωρών η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει τον πολιτισμό και τη λογοτεχνία της Κίνας.

Το εθνικό περίπτερο επιφάνειας 500 τ.μ. θα  οργανωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού της Κίνας και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Πεκίνου (www.bibf.net) με στόχο την ανάδειξη όχι μόνο μιας τεράστιας αγοράς βιβλίου αλλά και μιας χώρας με μεγάλη παράδοση και ιστορία.

Πάνω από 200 Κινέζοι (εκδότες, συγγραφείς, καλλιτέχνες, κυβερνητικοί εκπρόσωποι) θα δώσουν το «παρών» στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσουν την παράδοση και τη σημερινή εικόνα της Κίνας μέσα από ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με σλόγκαν «Παράδοση και νεωτερισμός».

(Δελτίο Τύπου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;