Οι δηλώσεις της Άννας Διαμαντοπούλου για το πολυνομοσχέδιο

Από Γ. Τσαλίκης 15 Απριλίου 2010

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την παρουσίαση του πολυνομοσχεδίου για το Νέο Σχολείο:

Σήμερα εισηγηθήκαμε στο Υπουργικό Συμβούλιο την πρώτη νομοθετική ρύθμιση, που αφορά το νέο σχολείο και ξεκινάμε από τον πρωταγωνιστή του Νέου Σχολείου∙ τον εκπαιδευτικό.

Η πρότασή μας δημιουργεί ένα νέο προφίλ εκπαιδευτικού με πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης, με ενιαίο τρόπο εισόδου στην εκπαίδευση μόνο με ΑΣΕΠ και μεταβατική περίοδο για το δόκιμο εκπαιδευτικό, ο οποίος και θα αξιολογείται. Σημαντική, επίσης, επιλογή είναι η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, η οποία ξεκινά από το Σεπτέμβριο, και σημαίνει προγραμματισμό για το κάθε σχολείο και δημόσια λογοδοσία στη σχολική κοινότητα και στους γονείς.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κατάργηση της βάσης του 10 και αν θα γίνει από εφέτος, η Υπουργός απάντησε:

Θα γίνει από φέτος. Είναι μία προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία είχε τεκμηριωθεί, επί τέσσερα συνεχή χρόνια, σε συνέδρια και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και από τον Πρόεδρό του. Είναι μια επιλογή που έχει παιδαγωγικούς και κοινωνικούς λόγους.