Έφυγε από τη ζωή ο Μάνος Ξυδούς…

Από neolaia.gr Team 14 Απριλίου 2010

Πριν από μερικές ώρες έφυγε από τη ζωή ο Μάνος Ξυδούς, ένα από τα βασικά μέλη του θρυλικού συγκροτήματος Πυξ Λαξ και στιχουργός πολυάριθμων τραγουδιών της ελληνικής ροκ σκηνής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ ο Μάνος Ξυδούς έκανε πρόβες σήμερα νωρίς το βράδυ αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία και έντονη δυσφορία. Ο καλλιτέχνης ήταν γνωστό ότι είχε χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά του. Κατά την μεταφορά του στο Τζάννειο νοσοκομείο του Πειραιά άφησε την τελευταία του πνοή, λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ.

Αξίζει να αναφέρουμε λίγα λόγια για τη ζωή του: Γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και η ακαδημαϊκή του πορεία δεν θα μπορούσε να προβλέψει την καλλιτεχνική. Απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών Επιστημών εργάζεται για χρόνια στο τμήμα μάρκετινγκ της δισκογραφικής εταιρείας ΜΙΝOS-EMI, θέση που το επιτρέπει τη συμμετοχή στην παραγωγή –αρχικά- δίσκων των Πυξ Λαξ και εν συνεχεία στους στίχους, τα φωνητικά και τη μουσική, γεγονός που τον καθιστά βασικό μέλος.

Συνεργάστηκε με πάρα πολλούς καλλιτέχνες όπως το Γιώργο Νταλάρα, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Πάνο Κατσιμίχα, τους Όναρ και πολλούς άλλους.

Μάνο, τα αστέρια θα ‘ναι πάντα μακριά…
Ας μιλήσουν οι στίχοι:

Όταν θα σβήσει η φωτιά
τη στάχτη μη σκαλίζεις
ανάστησέ την αν μπορείς
ή μη ξαναγυρίζεις.

Ποτέ δεν ξέρεις τι θα ‘ρθει
και πόσο θα κρατήσει
θα ‘ναι καλύτερα λοιπόν
στο σήμερα να ζήσεις.

Αυτή η νύχτα θα ‘ναι για μένα
αυτή η νύχτα θα ‘ναι για μας
αυτή τη νύχτα δεν γουστάρω κανέναν
είναι για μένα, είναι για μας.

Η πεταλούδα πάει στο φως
κι ας είναι να τη κάψει
ξανάρχομαι κι ας ξέρω πως
ποτέ σου δεν θ’ αλλάξεις»…

Συντάκτρια: FotiniZer