Αλκίνοος Ιωαννίδης @  Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης επιστρέφει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στην Αθήνα για λίγες παραστάσεις.
Ο ιδιαίτερος ερμηνευτής και δημιουργός, μετά από τις δεκάδες συναυλίες που έδωσε σε όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, τις παραστάσεις στη Γερμανία και τη Γαλλία αλλά και τη μοναδική συναυλία στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, με κλασικά του έργα ερμηνευμένα από τη Συμφωνική Ορχήστρα της πόλης, επιστρέφει στη Αθήνα την άνοιξη του 2010 για μια ξεχωριστή σειρά παραστάσεων. «Εκτός τόπου και χρόνου», όπως ο ίδιος δηλώνει για τον εαυτό του, αποφασίζει πάνω στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης, να παρουσιάσει μια πολυπληθή και ιδιαίτερα απαιτητική παραγωγή.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας, διασκευασμένα από τον ίδιο για τετράφωνη χορωδία και ηλεκτρική μπάντα. Η συνεργασία του Αλκίνοου με το φωνητικό σύνολο «Εν φωναίς», μετράει ήδη αρκετά χρόνια. Χαρακτηριστική είναι και η σύμπραξή τους στον τελευταίο δίσκο του Αλκίνοου, «Νεροποντή». Πέρσι, στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, οι δύο «ακουστικές» παραστάσεις τους άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Το φετινό, πιο «ηλεκτρικό» πρόγραμμα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά. Ξεπερνώντας την παγίδα της σοβαροφάνειας και την ασφυξία του μπανάλ, που συχνά κρύβονται πίσω από τέτοιες προσπάθειες, μουσικοί και χορωδοί, αφήνουν ανοιχτό το πεδίο του αυτοσχεδιασμού, της χαράς και της ελευθερίας που διακρίνει τις παραστάσεις του τραγουδοποιού εδώ και χρόνια.

Ζητούμενο είναι η συνύπαρξη του υλικού, των καλλιτεχνών και του κοινού, σε μια μοναδική, κοινή μουσική εμπειρία. Μαζί επί σκηνής, οι εδώ και χρόνια συνοδοιπόροι του Αλκίνοου, σπουδαίοι μουσικοί: Σωτήρης Λεμονίδης (πιάνο, πλήκτρα), Γιώργος Καλούδης (βιολοντσέλο, κρητική λύρα) και Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα). Τη διδασκαλία της χορωδίας έκανε ο Αλέξανδρος Στουπάκης. Την επιμέλεια του ήχου έχει ο Βαγγέλης Λάππας, των φωτισμών ο «εξαίρετος» Κωνσταντίνος Αλεξίου, ενώ την επιμέλεια της σκηνής ο Μιχάλης Σιούτης. Τα σκηνικά και οι προβολές είναι του Άντη Ιωαννίδη.

Ώρα έναρξης 22:30 κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Περισσότερες πληροφορίες στο gialino.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;