Ιταλία: Περισσότεροι απο 130 οι ιερείς σε κρούσματα παιδεραστείας

Τουλάχιστον 130 ιερείς έχουν εμπλακεί τα τελευταία δύο χρόνια σε κρούσματα παιδεραστίας σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Il Fatto, η οποία επικαλείται δήλωση δικηγόρου με πρόσβαση στον φάκελο της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από λειτουργούς της Καθολικής εκκλησίας. Ειδικότερα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι περίπου 30 ιερωμένοι συνελήφθησαν, ανακρίθηκαν ή καταδικάστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια στο πλαίσιο των ερευνών της ιταλικής δικαιοσύνης για κρούσματα παιδεραστίας στην Ιταλία.

Από το Μπολτσάνο στο βορρά έως το Τράπανι στο σικελικό νότο, η ιταλική δικαιοσύνη βρέθηκε αντιμέτωπη με κρούσματα παιδεραστίας, στα οποία εμπλέκονται ιερείς και στα οποία τα θύματα ήταν νεαρά, και μάλιστα συχνά πολύ νεαρά άτομα, αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο τον δικηγόρο Σέρτζο Καβαλιέρε, που όπως λέει, ο αριθμός των βεβαιωμένων κρουσμάτων δεν αποτελεί, παρά την «κορυφή του παγόβουνου».

Επίσης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Μιλάνου Πιέτρο Φόρνο, ο οποίος έχει αναλάβει πληθώρα καταγγελιών για παιδεραστία με δράστες ιερείς, εκ των οποίων δέκα καταδικάστηκαν, στις περιπτώσεις αυτές οι καταγγελίες δεν κατατέθηκαν από άλλους ιερείς αλλά από τις οικογένειες των θυμάτων, αφού προηγουμένως είχαν απευθυνθεί χωρίς επιτυχία στις εκκλησιαστικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ιταλική αστυνομία έχει βάσιμες υπόνοιες ότι υπάρχει «ένα δίκτυο ιερωμένων με πάθος για μικρά παιδιά».

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;