Ο καιρός το Πάσχα

Από Γ. Τσαλίκης 1 Απριλίου 2010

Μ.ΠΕΜΠΤΗ 01-04-2010

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν στο Αιγαίο από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Ιόνιο από Α διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 02 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά από 03 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά από 08 έως 20 βαθμούς, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από 10 έως 23 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 24 βαθμούς.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά του νομού. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-04-2010
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και την Θεσσαλία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Πίνδου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην Στερεά, την Εύβοια και την βόρεια Πελοπόννησο. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το βράδυ. Άνεμοι στο Αιγαίο αρχικά από ΝΑ διευθύνσεις μέτριοι, στο Ιόνιο από ΒΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ μέτριους έως ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 01 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από 02 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από 06 έως 19 βαθμούς, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από 09 έως 23 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 14 έως 24 βαθμούς.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να σημειωθεί ασθενής βροχή στα δυτικά του νομού. Άνεμοι αρχικά από ΝΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι αρχικά από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ ασθενείς και θερμοκρασία από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Ψύχρα τις βραδυνές ώρες.

Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 03-04-2010
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο έως ισχυροί, σταδιακά στο Ιόνιο θα στραφούν σε ΔΒΔ ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 01 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά από 02 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά από 06 έως 21 βαθμούς, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από 10 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 13 έως 23 βαθμούς.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες στα ορεινά του νομού. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά του νομού. Άνεμοι από Β διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ του ΠΑΣΧΑ 04-04-2010
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Αργά το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στα δυτικά και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι στο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Καρπάθιο έως ισχυροί, στο Ιόνιο από ΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 02 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά από 03 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά από 08 έως 21 βαθμούς, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από 13 έως 23 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 20 βαθμούς.

Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά του νομού. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ του ΠΑΣΧΑ 05-04-2010
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 00 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά από 00 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από 05 έως 20 βαθμούς, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από 10 έως 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 14 έως 24 βαθμούς.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι από Δ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ του ΠΑΣΧΑ 06-04-2010
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο >700μ. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -01 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από -02 έως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 04 έως 18 βαθμούς, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από 10 έως 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 20 βαθμούς.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι από Δ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή