Ο στοματικός έρωτας προκαλεί καρκίνο!

Ο αριθμός των σοβαρών καρκίνων στο κεφάλι και στο λαιμό που σχετίζονται με έναν ιό, ο οποίος μεταδίδεται με το στοματικό σεξ, αυξάνεται γρήγορα αναφέρουν Βρετανοί ερευνητές. Και συνιστούν να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο εμβολιασμού των αγοριών εναντίον του.

Όπως γράφουν στη «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση», η μορφή του καρκίνου που εξαπλώνεται ραγδαία, ιδίως στις ανεπτυγμένες χώρες, λέγεται οροφαρυγγικό καρκίνωμα των πλακωδών κυττάρων και προκαλείται από τη μόλυνση με συγκεκριμένα στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).

Για την προστασία από αυτά τα στελέχη, τα οποία ενοχοποιούνται και για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, υπάρχουν δύο εμβόλια (το Cervarix και το Gardasil) τα οποία χορηγούνται ήδη στα κορίτσια, κατά προτίμηση πριν αρχίσουν τη σεξουαλική τους ζωή.

Έως τώρα, όμως, δεν υπάρχει πρόγραμμα εμβολιασμού και για τα αγόρια, παρότι τα εμβόλια έχουν εγκριθεί σε ορισμένες χώρες και γι’ αυτά.

Στη νέα μελέτη, επιστήμονες από το «Ίδρυμα Μελέτης Κεφαλής & Τραχήλου» του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Κόβεντρι, συγκέντρωσαν στοιχεία από επιδημιολογικές μελέτες που καταδεικνύουν την εξάπλωση του οροφαρυγγικού καρκίνου.

Μία από αυτές έδειξε ότι ο κίνδυνος αναπτύξεώς του αυξάνεται σε άντρες και γυναίκες που έχουν από 6 ερωτικούς συντρόφους και πάνω στη ζωή τους, από 4 ερωτικούς συντρόφους και πάνω με τους οποίους κάνουν στοματικό σεξ και -ειδικά για τους άντρες- όταν αρχίζουν να έχουν ερωτικές επαφές σε μικρή ηλικία.

Ο αναλυτής Σάββας Νεοφύτου τόνισε ότι τέτοιες έρευνες θα καθησυχάσουν το κοινό, που θεωρεί ότι τα εμβόλια για τον ιό HPV δεν είναι απαραίτητα.

Έχω ακούσει δικαιολογίες και δικαιολογίες, αλλά αυτό είναι άνω ποταμών!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;