Πανεπιστήμιο Stanford: 9 φοιτητές από την Ελλάδα για 1 βδομάδα

Από Γ. Τσαλίκης 24 Μαρτίου 2010

Εννέα φοιτητές απ’ όλη την Ελλάδα, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το πανεπιστήμιο του Stanford στην Καλιφόρνια από τις 8 έως τις 15 Μαΐου, να φιλοξενηθούν από το σύλλογο των Ελλήνων φοιτητών του πανεπιστημίου και να ζήσουν για μια ολόκληρη εβδομάδα τη φοιτητική ζωή σ’ ένα από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια του κόσμου.

Στόχος του προγράμματος είναι φοιτητές Ελληνικών πανεπιστημίων, να γνωρίσουν μια διαφορετική ακαδημαϊκή πραγματικότητα και να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους στο δικό τους ακαδημαϊκό περιβάλλον, ώστε τελικά να τονωθεί η θετική διάσταση του ρόλου των πανεπιστημίων και να αναδειχθούν νέες προοπτικές για την ανάταση της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το γεγονός αυτό υλοποιείται στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που διατηρεί το Corallia με το Σύλλογο Ελλήνων Φοιτητών του Πανεπιστημίου Stanford (Hell.A.S) και ενισχύεται από την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Marfin.

Βασικό κριτήριο για τους συμμετέχοντες είναι η διάθεση να γνωρίσουν και να ζήσουν από κοντά τη λειτουργία του πανεπιστημίου με κριτική ματιά, με προοπτική να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους στους συμφοιτητές τους και το περιβάλλον τους στην Ελλάδα, να έχουν ολοκληρώσει το δεύτερο έτος σπουδών τους και να μη βρίσκονται στο έτος αποφοίτησής τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί εξ’ ολοκλήρου από τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών του Stanford, βάσει των στοιχείων που θα υποβάλουν οι υποψήφιοι στη φόρμα συμμετοχής τους και κατόπιν τηλεφωνικής συνέντευξης. Όσοι επιλεγούν, θα ταξιδέψουν με όλα τα μεταφορικά έξοδα καλυμμένα στο San Francisco και θα φιλοξενηθούν από Έλληνες φοιτητές και μέλη του Hell.A.S.

Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι τις 07/04/2010. Αναλυτικές πληροφορίες καθώς και τα κριτήρια και η αίτηση συμμετοχής είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

(Δελτίο Τύπου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ