Η JADE Hellas στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση Ομοσπονδιών JADE στις Βρυξέλλες!

Από Γ. Τσαλίκης 19 Μαρτίου 2010

Στις 5-7 Μαρτίου 2010, για μία ακόμη φορά η Ελληνική Ομοσπονδία Νεανικών Επιχειρήσεων (JADE Hellas) με ομάδα 11 ατόμων, οι περισσότεροι φοιτητές και νέοι επιχειρηματίες, έδωσαν ισχυρό παρόν στην ετήσια συνάντηση των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών στην Έδρα της JADE Europe, τις Βρυξέλλες. Παρόντες ήταν η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, Τζοάννα Τσάκωνα και ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Πογιατζής.

Η Τελετή Έναρξης έλαβε χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου διάφοροι εκπρόσωποι Οργανισμών, όπως ο ιδρυτής του Erasmus for Young Entrepreneurs, μίλησαν σε πάνελ για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις προοπτικές της στον σύγχρονο κόσμο.
Οι εκπρόσωποι κάθε χώρας JADE συγκλήθηκαν έπειτα στο General Assembly για να συναποφασίσουν για την ενιαία στρατηγική του κινήματος στην Ευρώπη και για να παρουσιάσουν τα τρέχοντα projects που συμβάλλουν στην διατήρηση του δικτύου. Παράλληλα, τα μέλη των Nεανικών Επιχειρήσεων συμμετείχαν σε workshops που οργάνωσαν στελέχη της ING Headquarters στις Βρυξέλλες, μέλη του EIIL (European Institute of Industrial Leadership), μέλη της ASHOKA (Global Association of Social Entrepreneurs), κ.α.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες οι Πρεσβευτές της Brazil Junior (Brazilian Confederation of Junior Enterprises), με τους οποίους συνεργάζεται το Δίκτυο μας και οι οποίοι έχουν αναλάβει την διεκπαιρέωση Project για την διευκόλυνση της συνεργασίας μεταξύ των Νεανικών Επιχειρήσεων.
Το closing ceremony περιελάμβανε την απονομή excellence award στις εξής κατηγορίες:
. «Most creative and innovative project», το οποίο κατέκτησε μια Νεανική Επιχείρηση στην Πολωνία, η ConQuest (JADE Poland) – www.conquest.pl/en, για τη δημιουργία μιας εφαρμογής υπολογιστή που εφευρέθηκε για τη διευκόλυνση της ροής των πληροφοριών μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου των επιχειρήσεων-πελατών τους. Η εφαρμογή συγκεντρώνει πληροφορίες από την αγορά και από την ίδια την εταιρεία (που παρακολουθεί τις τιμές των προμηθευτών και των ανταγωνιστών, επιτρέπει να επιλέξουν τον φθηνότερο διανομέα και το πλέον κατάλληλο επίπεδο τιμών, καθιστά δυνατό τον υπολογισμό των περιθωρίων κέρδους, παρακολουθεί την αποθήκη και την διαθεσιμότητα των προϊόντων σε προμηθευτές και εγγυάται την υπόσχεση παράδοσης).
. «Best Corporate Social Responsibility Practice», το οποίο κατέκτησε η Νεανική Επιχείρηση AFC της JADE Belgium.
. «Most International Junior Enterprise», το οποίο κατέκτησε η Νεανική Επιχείρηση WBC της JADE UK.
. «Most Engaged Junior Entrepreneur», το οποίο κατέκτησε ο Βέλγος Thomas Sadzot από την Νεανική Επιχείρηση N-Hitech.

Συνολικά συμμετείχαν στη συνάντηση 120 Junior Entrepreneurs μαζί με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας της χώρας τους και αυτή είναι μόνο η αρχή αφού ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το Junior Enterprise World Conference που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο στα τέλη του Ιουλίου και στο οποίο συμμετέχουν 400 Νέοι Επιχειρηματίες από την Ευρώπη και από άλλες χώρες του κόσμου.
Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι η ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας μεταξύ των Νεανικών Επιχειρήσεων, αλλά και η ανάπτυξη και διάδοση καινοτόμων λύσεων για την υποστήριξη και αειφορία της Οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ