Το τραγούδι στην υπηρεσία του ανθρωπισμού

Από neolaia.gr Team 17 Μαρτίου 2010

Ένα Φεστιβάλ Αλληλεγγύης, για την καμπάνια Ένα Καράβι για τη Γάζα, που έχει σκοπό να σπάσει τον θαλάσσιο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας θα λάβει χώρα σε 10 ελληνικές πόλεις. Διακεκριμένοι καλλιτέχνες όπως ο Ψαραντώνης, οι Χειμερινοί Κολυμβητές, ο Γιάννης Αγγελάκας ο Άραβας ουτίστας Μarcel Κhalife, o Βρετανο-Ισραηλινός τζάζμαν και ακτιβιστής Gilad Αtzmon και η Παλαιστίνια τραγουδίστρια και ρεπόρτερ Reem Κelani θα έιναι αυτοί που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια αξιόλογη προσπάθεια ανθρωπισμού. Για δεύτερη φορά, μετά τον Αύγουστο του 2008, θα πραγματοποιηθεί διεθνής αποστολή που θα περιλαμβάνει περισσότερα από 10 σκάφη, πολυεθνικό πλήρωμα και θα μεταφέρει βασικά υλικά ανοικοδόμησης και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Την τελευταία φορά ακτιβιστές από 13 χώρες κατέπλευσαν με δύο ελληνικά ψαροκάικα σπάζοντας τον επί 41 χρόνια θαλάσσιο αποκλεισμό.

Το ελληνικό τμήμα θα είναι παρόν με ένα τουλάχιστον πλοίο για του οποίου την απόκτηση οργανώνονται οι συναυλίες. Τα έσοδα της καμπάνιας «Ένα καράβι για την Γάζα» προορίζονται για τον παλαιστινιακό λαό μετά το τέλος των πρώτων αποστολών.

Το φεστιβάλ που θα περάσει από δέκα μεγάλες ελληνικές πόλεις θα ξεκινήσει στην Αθήνα στις Απριλίου και θα λήξει στις 30 Απριλίου.

Συντάκτρια: Άρτεμις Θύμιου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ