Κατάργηση της χρήσης χημικών από την ΕΛ.ΑΣ.

Την κατάργηση της χρήσης χημικών προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, προτείνοντας την εύρεση άλλων τρόπων για την καταστολή των φαινομένων βίας.

«Δεν μπορούμε να σας δώσουμε συγκεκριμένη ημερομηνία κατάργησης της χρήσης των χημικών στις διαδηλώσεις, αλλά αυτό θα γίνει σύντομα στους επόμενους μήνες, όταν οι αρμόδιοι βρουν εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης των περιστατικών βίας που ξεφεύγουν του πλαισίου των διαδηλώσεων και αποσκοπούν κυρίως στην καταστροφή», δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ ο τελευταίος αναφέρθηκε και στην επίθεση κατά του Μανώλη Γλέζου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής, κος Φίλιππος Πετσάλνικος εξέφρασε τη λύπη του για το «ατυχές» -όπως χαρακτήρισε- συμβάν της επίθεσης κατά του Μανώλη Γλέζου ενώ στήριξε την κατάργηση της χρήσης χημικών στις διαδηλώσεις και την αντικατάσταση τους με άλλα μέσα λιγότερο επώδυνα και επικίνδυνα για την υγεία και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Βήμα, η ΕΛ.ΑΣ. μάλλον θα ακολουθήσει συνταγές, δοκιμασμένες στο εξωτερικό, όπως οι αντλίες νερού που θα εκτοξεύουν επιχρωματισμένο υγρό, και στόχο θα έχουν την διάλυση των ταραξιών καθώς και την σήμανση τους.

Συντάκτρια: FotiniZer

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;