Κατάργηση της χρήσης χημικών από την ΕΛ.ΑΣ.

Από neolaia.gr Team 17 Μαρτίου 2010

Την κατάργηση της χρήσης χημικών προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, προτείνοντας την εύρεση άλλων τρόπων για την καταστολή των φαινομένων βίας.

«Δεν μπορούμε να σας δώσουμε συγκεκριμένη ημερομηνία κατάργησης της χρήσης των χημικών στις διαδηλώσεις, αλλά αυτό θα γίνει σύντομα στους επόμενους μήνες, όταν οι αρμόδιοι βρουν εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης των περιστατικών βίας που ξεφεύγουν του πλαισίου των διαδηλώσεων και αποσκοπούν κυρίως στην καταστροφή», δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ ο τελευταίος αναφέρθηκε και στην επίθεση κατά του Μανώλη Γλέζου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής, κος Φίλιππος Πετσάλνικος εξέφρασε τη λύπη του για το «ατυχές» -όπως χαρακτήρισε- συμβάν της επίθεσης κατά του Μανώλη Γλέζου ενώ στήριξε την κατάργηση της χρήσης χημικών στις διαδηλώσεις και την αντικατάσταση τους με άλλα μέσα λιγότερο επώδυνα και επικίνδυνα για την υγεία και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Βήμα, η ΕΛ.ΑΣ. μάλλον θα ακολουθήσει συνταγές, δοκιμασμένες στο εξωτερικό, όπως οι αντλίες νερού που θα εκτοξεύουν επιχρωματισμένο υγρό, και στόχο θα έχουν την διάλυση των ταραξιών καθώς και την σήμανση τους.

Συντάκτρια: FotiniZer