Η αστυνομία στο διαδίκτυο

Από Γ. Τσαλίκης 10 Μαρτίου 2010

Από σήμερα Τετάρτη 10 Μαρτίου, η Ελληνική Αστυνομία αναβαθμίζει την ιστοσελίδα της και δηλώνει «παρούσα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το astynomia.gr ανασχεδιάστηκε με γνώμονα την ανάδειξη του χρηστικού περιεχομένου του και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη σε ένα βελτιωμένο αισθητικά περιβάλλον.

Επίσης, ξεκινά η λειτουργία του επίσημου twitter account της Ελληνικής Αστυνομίας. Στη διαδεδομένη micro-blogging πλατφόρμα, το @astynomia θα προσφέρει καθημερινά σύντομες ενημερώσεις αστυνομικού ενδιαφέροντος, συμβουλές αλλά και χρηστικές πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, παροχή διοικητικών υπηρεσιών ή ευκαιρίες απασχόλησης.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά και η λειτουργία του επίσημου καναλιού της Ελληνικής Αστυνομίας στο YouTube, με ενδιαφέρον υλικό από πτυχές της δράσης και του αντικειμένου της Αστυνομίας, όπως η Διεύθυνση Διαβατηρίων, ο Αστυνομικός της Γειτονιάς και η οδική ασφάλεια.

Με δεδομένη τη βούληση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας για παροχή ποιοτικών διαδικτυακών υπηρεσιών προς τον πολίτη, όπως η πρόσφατα υλοποιηθείσα ηλεκτρονική αναζήτηση χαμένων ή κλεμμένων διαβατηρίων στο http://www.passport.gov.gr εξετάζεται ήδη η ανακατασκευή του astynomia.gr με βάση τις αρχές των ανοιχτών προτύπων (open source) και με σκοπό τη δημιουργία νέων χρηστικών εφαρμογών. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους ενδιαφερόμενους να μας υποβάλουν τις προτάσεις και τις ιδέες τους στο e-mail press@astynomia.gr