Θεατρική Παράσταση: O Δράκος| Θέατρο έξω από τα τείχη

Του Ερμή Μουρατίδη

Σκηνοθεσία: Καίτη Σαμαρά

από Παρασκευή 5 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:30.

«Νέος άντρας επετέθη εναντίον ζεύγους ερωτευμένων εις τας παρυφάς του Σέιχ-Σου. Η νέα κραυγάζουσα βοήθεια, βοήθεια κατόρθωσε να φοβίσει τον άγνωστον ο οποίος τελικώς ετράπη εις φυγήν».

«Δράκος ενεφανίσθη εις Θεσσαλονίκην. Εθρυμμάτισεν τας κεφαλάς ενός ζεύγους ερωτευμένων εις Σέιχ-Σου. Τα θύματα ανεκάλυψε άλλον ζεύγος ερωτευμένων.
Σχετικών ανακρίσεων επελήφθη το πλησιέστερον αστυνομικόν τμήμα».

Με αυτό τον τρόπο υποδέχονται οι εφημερίδες το 1957 τον κακοποιό που χτυπούσε με πέτρες τα ζευγαράκια στο απομονωμένο τότε δάσος του Σέιχ- Σου.
Από το 1959 όμως αρχίζουν να γίνονται φρικτά και απανωτά εγκλήματα με αδυναμία της αστυνομίας να εντοπίσει τον δράστη, ώσπου το 1963 συλλαμβάνεται νέος ο οποίος βαπτίζεται δράκος και καταδικάζεται σε θάνατο, πληρώνοντας εγκλήματα που δεν διέπραξε αλλά που εξυπηρετούσαν τους σκοτεινούς υπόγειους μηχανισμούς της κρατικής εξουσίας και την άρρωστη κατεστημένη κοινωνική τάξη, τη συντηρητική και θρησκόληπτη. Ο «δράκος» με τη «σύλληψη» του λειτουργεί και σαν εξιλέωση της χωροφυλακής Θεσσαλονίκης για την εμπλοκή της –την ίδια χρονιά – στην υπόθεση Λαμπράκη.

Ο Ερμής Μουρατίδης έγραψε το «ΔΡΑΚΟ» με αφορμή αυτά τα γεγονότα και με στόχο όχι την αναπαραγωγή τους αλλά μέσω μιας μυθοπλασίας την ανάπτυξη μιας κριτικής για το κοινωνικό γίγνεσθαι αυτής της εποχής και που μπορεί να αντιστοιχήσει κανείς με σύγχρονα κοινωνικά συμπτώματα.

Το θέατρο «έξω από τα τείχη» παρουσιάζει αυτή την παράσταση από Παρασκευή 5 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:30 με 16μελή θίασο: Χρήστος Μακρής, Ελένη Βελιάδου, Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης, Έφη Μυλωνά, Αγγελική Στουρνάρα, Δέσποινα Καρακαλίδου, Βασίλης Τελίδης, Αναστασία Θεοδωρίδου, Λίζα Μιμιλίδου, Μαίρη Πραξιγά, Φώτης Αμαξόπουλος, Μιχάλης Μηλιατζίδης, Σημέλα Μαυρίδου, Στεφανία Κώττα, Κίτη Χαραλαμπίδου και Μάικ Καραβάκης.

Συντελεστές της παράστασης

Θεατρικό κείμενο: Ερμής Μουρατίδης
Σκηνοθεσία: Καίτη Σαμαρά
Φωτισμοί: Χαρίτων Παπαδόπουλος
Φωτογραφία: Σοφία Ζωντανού
Μακιγιάζ: Αγγελική Στουρνάρα
Hair-Styling: Αναστασία Θεοδωρίδου
Ράψιμο κοστουμιών: Κική Ιωαννίδου
Video: Εύη Μαυρομάτη
Ειδικές κατασκευές: Αθηνά Στάμου
Σχεδιασμός αφίσας, προγράμματος: Γιώργος Γεωργίου
Υπεύθυνοι παραγωγής-επικοινωνίας:
Art Minds, Γιάννης Γκουντάρας-Δάφνη Μουστακλίδου

Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ και 10 ευρώ φοιτητικό-μαθητικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;