Υπερχρεώσεις περιαγωγής; Πες τέλος!

Από neolaia.gr Team 2 Μαρτίου 2010

Είσαι συνέχεια στο εξωτερικό; Θες να στείλεις κάποιο email; Να συνδεθείς στο διαδίκτυο και φοβάσαι τις μεγάλες χρεώσεις;

Ε, σε αυτό προσπαθεί να βάλει τέλος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσπαθώντας να θέσει κάποιο πλαφόν στις χρεώσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνιίας.

Συγκεκριμένα, από χθες τα πρωί οι χρήστες κινητής περιαγωγής έχουν τη δυνατότητα να διακόπτουν το data roaming όταν η χρέωση της υπηρεσίας σε χώρες εντός της Ε.Ε υπερβαίνει το όριο που θέτουν οι ίδιοι.

Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν τεθεί όρια στις χρεώσεις, ακόμα και σε περίπτωση που ο χρήστης διαδικτύου ξεχάσει να δηλώσει το επιθυμητό πλαφόν στη χρέωση του λογαριασμού του και από την 1η Ιουλίου ορίζεται αυτόματα στα 50 ευρώ.

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών οφείλουν να ειδοποιούν τους πελάτες όταν η χρέωση του λογαριασμού αγγίζει το 80% του ορίου και να διακόπτουν την υπηρεσία στο 100%.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να συγκρατήσουν στο μυαλό τους οι χρήστες είναι ότι οι λογαριασμοί θα έχουν κανονικές χρεώσεις μέχρι την 1η Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι εμπνευστής της ιδέας είναι η επίτροπος για την ψηφιακή ατζέντα και πρώην πρώην επίτροπος Ανταγωνισμού, κα Νέλι Κρους, γνωστή για τα υπέρογκα πρόστιμα που επέβαλε τα προηγούμενα χρόνια στη Μicrosoft για θέματα ανταγωνισμού.

«Αν οι εγχώριες εταιρείες τηλεπικοινωνιών δεν πειθαρχήσουν στους νέους κανονισμούς, θα επιβάλλονται κυρώσεις», τόνισε η ίδια σύμφωνα με το news247.gr.