Ελλάς - Ευρώπη - Παναθηναϊκός!

[youtube WvzvK05Mx-c]

Με τον Σωτήρη Νίνη να κάνει τρομερά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο του «Ολίμπικο» και τον Τζιμπρίλ Σισέ να τον ακολουθεί σε απόδοση και να σκοράρει δύο γκολ, ο Παναθηναϊκός «χόρεψε» την Ρόμα, την νίκησε για δεύτερη φορά με 3-2 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «16» του Europa League.

Φοβερή αντίδραση για το «τριφύλλι» που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από το 11’ με γκολ-φάουλ του Ρίισε, ωστόσο, πέτυχε τρία τέρματα από το 40’ ως την λήξη του πρώτου μέρους, «κλειδώνοντας» την πρόκριση. Αποβλήθηκε στο 90’ ο Κατσουράνης και χάνει το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16», με μια εκ των Σάλτσμπουργκ και Σταντάρ Λιέγης που λύνουν αργότερα τις διαφορές τους.

ΡΟΜΑ: Ντόνι, Κασέτι, Ρίισε, Μεξές, Ζουάν, Μπρίγκι (46′ Μπαπτίστα), Ντε Ρόσι, Ταντέι, Σέρσι (68′ Μενέζ), Περότα, Βούτσινιτς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Σιμάο, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (87’ Λέτο) , Νίνης (72′ Ζιλμπέρτο), Σισέ (92’ Χριστοδουλόπουλος).

Προσγειωμένος ο Νιόπλιας

Παρά την τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ρόμα με 3-2 μέσα στο Ολίμπικο, ο Νίκος Νιόπλιας παρουσιάστηκε προσγειωμένος και αφού μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του, τόνισε ότι τώρα πρέπει να επιστρέψουν στις νίκες και στην Ελλάδα.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την νίκη και την εμφάνιση. Είναι μία μεγάλη μέρα», ανέφερε αρχικά ο Νιόπλιας και πρόσθεσε: «Ευχόμαστε να συνεχίσουμε αυτό το ωραίο και να επιστρέψουμε στις επιτυχίες και στην Ελλάδα. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα και πρέπει να τα πάμε καλά και στο πρωτάθλημα».

Όσον αφορά την εξέλιξη του παιχνιδιού δήλωσε: «Κάναμε ένα πολύ καλό ημίχρονο, μας πίεσε η Ρόμα στην συνέχεια, αλλά εμείς τα καταφέραμε. Μην ξεχνάτε παίζαμε με μία μεγάλη ομάδα».

«Μεγάλη μέρα για το σύλλογο»

Στην συνέχεια των δηλώσεών του ο Νιόπλιας ανέφερε: «Για τον σύλλογο είναι μεγάλη ημέρα. Για μένα όχι. Είμαι πολύ μικρός ακόμα. Σήμερα κέρδισα, προχτές έχασε από την Καβάλα. Είναι μία σημαντική νίκη μέχρι την επόμενη».

Όσον αφορά την συνέχεια, σχολίασε: «Θα γυρίσουμε σήμερα αργά και πρέπει μέσα σε μία ημέρα να ξεκουραστούμε και την Κυριακή να παίξουμε με τον Πανιώνιο. Τώρα είμαστε καλά, την Κυριακή ακόμα καλύτερα».

Για τον κόσμο που βρέθηκε στην Ρώμη τόνισε: «Το είπα και χθες όταν με ρωτήσαν στην συνέντευξή Τύπου για το πώς θα διαχειριστούμε το ματς. Ανέφερα πως έπρεπε να σεβαστούμε τον κόσμο που ταξίδεψε για εμάς και το κάναμε και με το παραπάνω».

«Τους αγαπώ και με αγαπάνε»

Τέλος, για το που αφιερώνει τη νίκη σημείωσε: «Πρέπει αρχικά να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μας. Τους αγαπώ, με αγαπάνε. Είμαστε ένα πολύ καλό γκρουπ. Αφιερώνω τη νίκη αυτή επίσης τον σύλλογο, στους φιλάθλους και στην οικογένειά μου».

Σισέ: απάντηση στο Ντομενέκ

Ξεκάθαρος ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ, όταν ρωτήθηκε μετά τη λήξη του θριάμβου επί της Ρόμα, αν η απόδοση και τα δύο γκολ του, ήταν μια απάντηση στον Ραϊμόν Ντομενέκ.«Ναι, ήταν μια απάντηση», είπε ο σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού, που περίμενε να κληθεί στην Εθνική Γαλλίας, για να σχολιάσει ακόμη: «Ήμουν απογοητευμένος πριν τον αγώνα για τον αποκλεισμό μου από την Εθνική, αλλά κατάφερα αυτή την απογοήτευση, να τη μετατρέψω σε ευχαρίστηση για το παιχνίδι και πέτυχα δύο γκολ. Πρέπει να συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου, που είναι το σκοράρισμα. Ο δρόμος των γκολ είναι ο μοναδικός να γίνω ξανά μέλος της Εθνικής».

Αναφορικά με τη σπουδαία πρόκριση του Παναθηναϊκού, ο Σισέ τόνισε πως «κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είναι φανταστικό συναίσθημα να παίζεις εκτός έδρας μπροστά σε τόσο πολλούς οπαδούς του Παναθηναϊκού και χαιρόμαστε όλοι πολύ. Θέλαμε να περάσουμε, παλέψαμε ως ομάδα και τα καταφέραμε», ενώ σε ερώτηση για τον Νίνη, σχόλιασε: «Ο Νίνης μου έκανε εξαιρετική μπαλία, είναι σπουδαίος παίκτης και δεν περίμενα κάτι λιγότερο από τη σημερινή του εμφάνιση. Χάρηκα για το γκολ του έβαλε».

Σκληρή κριτική για τη Ρόμα

Σκληρή κριτική επεφύλαξαν τα Ιταλικά ΜΜΕ για τη Ρόμα μετά την ήττα – αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό στο Ολίμπικο.

«Gazzetta dello Sport»: Εκτός Ευρώπης η Ρόμα. Χαρακίρι σε έξι λεπτά. Η Ρόμα ηττήθηκε με 3-2 στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ στο Ολίμπικο όπως και στην Αθήνα.

«FootballItalia.net»: Η Ρόμα αποκλείστηκε από την Ευρώπη. Η Ρόμα δέχτηκε τρία γκολ σε πέντε λεπτά και αποκλείστηκε από το Γιουρόπα Λιγκ από τον Παναθηναϊκό που κατέκτησε το Ολίμπικο.

«Il Corriere dello Sport»: Αντίο στο Γιουρόπα Λιγκ είπε η Ρόμα. Οι τζιαλορόσι προηγήθηκαν με φάουλ του Ρίισε, αλλά στη συνέχεια έπαθαν μπλακ-άουτ και δέχτηκε δυο γκολ από τον Σισέ και ένα από τον Νίνη.

«TuttoMercatoWeb»: Ασχημη ήττα 3-2 και αποκλεισμός για τη Ρόμα από τον Παναθηναϊκό στο Ολίμπικο. Οι τζιαλορόσι αποχαιρέτησαν πρόωρα την Ευρώπη.

«Il Messaggero»: Εκτός Ευρώπης η Ρόμα σε 6 λεπτά. Ηττα 3-2 από τον Παναθηναϊκό στο Ολίμπικο. Καταστροφικό το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Πρόωρα έξω από το Europa League η κάτοχος Σαχτάρ

Συναρπαστική εξέλιξη είχαν τα περισσότερα ζευγάρια του πρώτου σημερινού μέρους των αγώνων της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.
Ατλέτικο Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Αμβούργο, Μαρσέιγ, Άντερλεχτ πήραν τα εισιτήρια για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, ενώ η κάτοχος του τροπαίου Σαχτάρ δεν τα κατάφερε στο Ντόνετσκ να κάμψει την αντίσταση της Φούλαμ και αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση.

Το γκολ του Φορλάν στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης χάρισαν την πρόκριση στην Ατλέτικο Μαδρίτης μέσα στην Τουρκία επί της Γαλατασαράι. Η ομάδα της Μαδρίτης είχε προηγηθεί με τον Σιμάο στο 63’, ενώ οι Τούρκοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Κειτά τρία λεπτά αργότερα (66’).

Η Λίβερπουλ, αν και βρέθηκε να χάνει στο ξεκίνημα απ’ την Ουνιρέα, χάρη στο γκολ του Φερναντές, στη συνέχεια κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, να πάρει τη νίκη και το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση. Τα γκολ των «ρεντς» σημείωσαν οι Ματσεράνο, Μπάμπελ και Τζέραρντ.

Τα χρειάστηκε το Αμβούργο στην Ολλανδία, όπου βρέθηκε να χάνει με 2-0 απ’ την Αϊντχόφεν πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 45’. Οι Γερμανοί, οι οποίοι είχαν νικήσει με 1-0 στο Αμβούργο, μείωσαν αρχικά με τον Πέτριτς (46’) και ισοφάρισαν με πέναλτι του Τριοχόφσκι στο 79’. Η ολλανδική ομάδα πήρε τη νίκη γοήτρου στις καθυστερήσεις με τον Κόβερμανς, αλλά οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ, ο τελικός του οποίου θα γίνει στο σπίτι τους.

«Αντίο» απ’ τη συνέχεια της διοργάνωσης είπε πρόωρα η κάτοχος του τροπαίου Σαχτάρ, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στο Ντόνετσκ με την Φούλαμ στη ρεβάνς του 2-1 του Λονδίνου.

Πέμπτη 25/2
Άντερλεχτ-Μπιλμπάο 4-0 (1-1)
4’ Λουκάκου, 28’ Ντομίνγκεζ (αυτ.), 50’ Τζουχάς, 68’ Λεγκέρ)

Γαλατασαράι-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2 (1-1)
( 66’ Κειτά/63’ Σιμάο, 90’ Φορλάν)

Μαρσέιγ-Κοπεγχάγη 3-1 (3-1)
(43’ Μπεν Αρφά, 62, 78’ Κονέ/87’ Αλμέιδα)

Αϊντχόφεν-Αμβούργο 3-2 (0-1)
(2’ Τοιβόνεν, Ντζούσακ, 90’ Κόβερμανς/46’ Πέτριτς, 59’ Τροχόφσκι)

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Φούλαμ 1-1(1-2)
(69’ Τζέιντσον/33’ Χάνγκελαντ)

Ουνιρέα-Λίβερπουλ 1-3 (0-1)
(19’ Φερναντές /30’ Ματσεράνο, 41’ Μπάμπελ, 57’ Τζέραρντ)

Πηγή: Tvxs.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;