Κινηματογραφικές Πρεμιέρες: Έρχεται

Αυτή την Πέμπτη έχουμε λαμπερή πρεμιέρα δύο πολυαναμενόμενων για διαφορετικούς λόγους ταινιών. Το “The Box” (“Το κουτί”) με την πανέμορφη Κάμερον Ντίαζ αλλά και το “Shutter Island” (“To Νησί των Καταραμένων”) με τον Λίο (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) που μας έχει λείψει.

“The Box”

Ο Ρίτσαρντ Κέλι, μια από τις σημαντικότερες νέες φωνές του αμερικανικού κινηματογράφου και δημιουργός του cult “Donnie Darko”, επιστρέφει με ένα σκοτεινό και μυστηριώδες θρίλερ. Πρωταγωνιστούν οι Κάμερον Ντίαζ (“What Happens in Vegas”), Τζέιμς Μάρσντεν (“X-Men”) και ο υποψήφιος για Όσκαρ Φρανκ Λαντζέλα (“Frost/Nixon”). Την μουσική της ταινίας υπογράφουν οι δις υποψήφιοι για Γκράμι “Arcade Fire”, που ασχολούνται για πρώτη φορά με κινηματογραφικό soundtrack.

Κεντρικοί ήρωες είναι οι Άρθουρ και Νόρμα Λιούις, γονείς ενός μικρού παιδιού, οι οποίοι λαμβάνουν ανώνυμα ένα μυστηριώδες δώρο: ένα μικρό ξύλινο κουτί που χαρίζει στον ιδιοκτήτη του 1.000.000 ? με το πάτημα ενός κουμπιού. Το πάτημα του κουμπιού όμως οδηγεί στο θάνατο έναν άνθρωπο κάπου στον κόσμο, κάποιον που το ζευγάρι δεν γνωρίζει. Έχοντας το κουτί στα χέρια τους μόνο για ένα 24ωρο, η Νόρμα και ο Άρθουρ έρχονται αντιμέτωποι με ένα τρομακτικό δίλημμα.

“Shutter Island”

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντένις Λεχέιν (γνωστός παγκοσμίως στο κινηματογραφόφιλο κοινό μετά την επιτυχή κινηματογραφική μεταφορά των μυθιστορημάτων του Σκοτεινό Ποτάμι-Mystic River και Gone Baby Gone). Το σενάριο υπογράφει η ελληνικής καταγωγής Λαέτα Καλογρίδης που συνεργάζεται στην ταινία και ως εκτελεστικός παραγωγός. Στο σκηνοθετικό τιμόνι βρίσκουμε το μαέστρο στο είδος Μάρτιν Σκορσέζε, ο οποίος ενθουσιάστηκε με την προοπτική να γυρίσει μια γοτθική ιστορία τρόμου γεμάτη σκιές και μυστήριο, καθώς του θύμιζε έντονα την κλασική ταινία The Cabinet of Dr. Caligari.

Καλοκαίρι 1954. Ο Αμερικανός αστυνόμος Τέντι Ντάνιελς κι ο νέος συνεργάτης του, ο Τσακ φτάνουν σ’ ένα νησί κάπου στα ανοιχτά της Αμερικής, όπου βρίσκεται το Άσκλιφ, το ψυχιατρικό νοσοκομείο για ψυχασθενείς εγκληματίες, για να διεξάγουν έρευνα για μια ασθενή που φαίνεται να δραπέτευσε μυστηριωδώς. Όταν ξαφνικά ξεσπάει μια καταιγίδα, ο Ντάνιελς βρίσκεται αποκλεισμένος εκεί και η διακριτική γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και παράνοιας αρχίζει να γίνεται επικίνδυνα δυσδιάκριτη. Στο νοσοκομείο Άσκλιφ, τίποτα δεν είναι τελικά όπως φαίνεται και ο Ντάνιελς βρίσκεται έρμαιο σε “απάνθρωπες”, ριζοσπαστικές θεραπείες που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πειράματα με φάρμακα, βάρβαρες χειρουργικές επεμβάσεις και πλύσεις εγκεφάλου. Όσο περισσότερο πλησιάζει στην αλήθεια, τόσο πιο θολή γίνεται αυτή, και τόσο περισσότερο αρχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να μη φύγει ποτέ από εκεί. Τουλάχιστον όχι σώος, γιατί κάποιος εκεί μοιάζει να προσπαθεί να τον τρελάνει.

Συντάκτρια: Φανή Βαφειάδου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;