Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ – Ημερομηνία Διεξαγωγής Εκλογών

Από Γιώργος Γκριτζάλας 23 Φεβρουαρίου 2010

Στις 18 Απριλίου 2010 θα διενεργηθούν οι εκλογές της βάσης της ΟΝΝΕΔ, για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Πολλές λεπτομέρειες επί της διαδικασία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, το μόνο που ξέρουμε είναι πως οι εκλογές θα είναι ανοιχτές και θα ψηφίζουν νέοι μέχρι 32 ετών. Το ποιοι θα είναι στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά και ποια είναι η ηλικία απόκτησης του εκλογικού δικαιώματος στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας, παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα. Επίσης αδιευκρίνιστη είναι και η διαδικασία των εκλογών.

Για να λυθούν αυτά τα προβλήματα, αλλά και για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο καταστατικό, θα προηγηθεί συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στις 14 Μαρτίου. Για να είναι κάποιος υποψήφιος, θα πρέεπι να συγκεντρώσει, σύμφωνα με το υπάρχον καταστατικό, υπογραφές από το 10% των συνέδρων της νεολαίας (100 υπογραφές).

«Καλοί Σαμαρ-ίτες» στην πλειοψηφία τους (αν όχι στο σύνολό τους) οι μέχρι στιγμής φερόμενοι ως υποψήφιοι για την θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Για να τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα, παραθέτω την παρουσίαση που τους κάνει η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ.

Ο Κώστας Χατζής, στέλεχος του γραφείου Τύπου της Ρηγίλλης και πρώην υπεύθυνος της ΟΝΝΕΔ Εύβοιας, έχει θητεύσει δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά στο υπουργείο Πολιτισμού, αποτελεί βασικό «κρίκο» μεταξύ του προέδρου της Ν.Δ. και της νεολαίας και ήταν ο πρωταγωνιστής στην κίνηση των 29 ΟΝΝΕΔιτών που είχαν καλέσει, με δημόσια δήλωση τους στο ξεκίνημα της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου, το Μεσσήνιο πολιτικό να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος προέρχεται από το παλαιό «μπλοκ» της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και έχει διατελέσει διευθυντής του γραφείου Τύπου του υπουργείου Μεταφορών επί Ευριπίδη Στυλιανίδη. Προεκλογικά είχε διαθέσει δυνάμεις για την κινητοποίηση των ΟΝΝΕΔιτών της Θεσσαλονίκης υπέρ του κ. Σαμαρά, ενώ έχει την υποστήριξη σημαντικών μπλοκ από διάφορες εσωκομματικές συνισταμένες.

Ο νεότερος από τους υποψήφιους είναι ο Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης, ηλικίας μόλις 25 ετών. Είναι πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου έχει διατελέσει υπεύθυνος ΔΑΠ της σχολής του. Έχει υπάρξει επίσης τομεάρχης της ΔΑΠ στις σχολές Υγείας και υπεύθυνος της οργάνωσης της Αθήνας και η ΔΑΠ είναι βεβαίως η κύρια δεξαμενή από την οποία θα αντλήσει.

Ο Κώστας Ιωάννου, μηχανικός αυτοματισμού στο επάγγελμα, προέρχεται επίσης από τη ΔΑΠ, ενώ έχει δραστηριοποιηθεί και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές 2006 στο Δήμο Μαγούλας, είναι πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μαγούλας «ΤΟ.ΣΥ.Ν» και πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος στο σωματείο «Νέοι Με Άποψη Δυτικής Αττικής».