Σοκολάτα: Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Από Γ. Τσαλίκης 23 Φεβρουαρίου 2010

Μέχρι σήμερα, ξέραμε όλοι, ότι η σοκολάτα κάνει καλό. Βοηθάει στο διάβασμα, στην μνήμη, στην ψυχολογία του ατόμου (λένε ειδικά όταν έχει καιρό να κάνει σεξ), ωστόσο, αυτήν την φορά, έχουμε μία επιστημονική έρευνα που ενισχύει το γεγονός, ότι η σοκολάτα, μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σύμφωνα λοιπόν, με την ανάλυση τριών μελετών αναφορικά με τη σχέση σοκολάτας και εγκεφαλικού επεισοδίου, ανάλυση που θα παρουσιαστεί επίσημα στην Ετήσια Συνάντηση της Αμερικάνικης Ακαδημίας Νευρολογίας που θα γίνει στο Τορόντο από τις 10 ως τις 17 Απριλίου.

Η πρώτη έρευνα βρήκε ότι 44.489 άτομα που έτρωγαν μια μερίδα σοκολάτα την εβδομάδα είχαν 22% λιγότερες πιθανότητες για εγκεφαλικό από όσους δεν έτρωγαν καθόλου, ενώ, σύμφωνα με τη δεύτερη έρευνα, 1.169 άτομα που έτρωγαν 50 γραμμάρια μια φορά την εβδομάδα είχαν 46% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν μετά από εγκεφαλικό σε σχέση με τα άτομα που δεν υποκύπτουν καθόλου σε αυτόν το γλυκό, μαύρο πειρασμό…

Φυσικά χρειάζεται περισσότερη επιστημονική έρευνα για να τεκμηριωθεί πλήρως η εκτίμηση αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ