Η

Τριήμερη αποβολή επέβαλε γαλλικό κολέγιο σε μία 16χρονη μαθήτρια του, την οποία κατηγόρησε για «προσηλυτισμό», επειδή την ώρα του μαθήματος φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Το περιστατικό συνέβη στα τέλη του περασμένου μήνα και όπως έγινε γνωστό η μαθήτρια αναγκάστηκε να λογομαχήσει με τον καθηγητή της Ιστορίας του σχολείου της, όταν εκείνος της ζήτησε να καλύψει το ρούχο, ώστε να μην φαίνεται το σύνθημα.

Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε η διεύθυνση του κολεγίου στη μητέρα της μαθήτριας, «οι ενέργειες προσηλυτισμού που διέπραξε, η μαθήτρια, η αποχώρηση από το μάθημα χωρίς άδεια και η άρνηση συμμόρφωσης της, συνιστούν σοβαρό παράπτωμα που δικαιολογεί πειθαρχική ποινή». Η αποβολή θα ισχύσει από τις 2 Μαρτίου, οπότε οι μαθητές του κολεγίου επιστρέφουν από τις χειμερινές τους διακοπές.

Η φιλοπαλαιστινιακή οργάνωση που δραστηριοποιείται στην περιοχή όπου ζει η μαθήτρια και στεγάζεται το σχολείο, αποφάσισε να υποστηρίξει τη 16χρονη και να ζητήσει την άμεση αναίρεση της ποινής. «Χαιρετίζουμε το θάρρος της Ζεϊνέμπ που αντιστάθηκε με τα δικά της μέσα στον προσηλυτισμό του καθηγητή της», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, η οποία έχει συγκεντρώσει 1.300 επιστολές υποστήριξης.

Οι αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές της περιοχής δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής κανένα σχόλιο για το θέμα.

Πηγή: tvxs.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;