Η «Ελεύθερη Παλαιστίνη» αποβάλει μαθήτρια από το κολέγιο

Από nmpardakis 20 Φεβρουαρίου 2010

Τριήμερη αποβολή επέβαλε γαλλικό κολέγιο σε μία 16χρονη μαθήτρια του, την οποία κατηγόρησε για «προσηλυτισμό», επειδή την ώρα του μαθήματος φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Το περιστατικό συνέβη στα τέλη του περασμένου μήνα και όπως έγινε γνωστό η μαθήτρια αναγκάστηκε να λογομαχήσει με τον καθηγητή της Ιστορίας του σχολείου της, όταν εκείνος της ζήτησε να καλύψει το ρούχο, ώστε να μην φαίνεται το σύνθημα.

Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε η διεύθυνση του κολεγίου στη μητέρα της μαθήτριας, «οι ενέργειες προσηλυτισμού που διέπραξε, η μαθήτρια, η αποχώρηση από το μάθημα χωρίς άδεια και η άρνηση συμμόρφωσης της, συνιστούν σοβαρό παράπτωμα που δικαιολογεί πειθαρχική ποινή». Η αποβολή θα ισχύσει από τις 2 Μαρτίου, οπότε οι μαθητές του κολεγίου επιστρέφουν από τις χειμερινές τους διακοπές.

Η φιλοπαλαιστινιακή οργάνωση που δραστηριοποιείται στην περιοχή όπου ζει η μαθήτρια και στεγάζεται το σχολείο, αποφάσισε να υποστηρίξει τη 16χρονη και να ζητήσει την άμεση αναίρεση της ποινής. «Χαιρετίζουμε το θάρρος της Ζεϊνέμπ που αντιστάθηκε με τα δικά της μέσα στον προσηλυτισμό του καθηγητή της», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, η οποία έχει συγκεντρώσει 1.300 επιστολές υποστήριξης.

Οι αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές της περιοχής δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής κανένα σχόλιο για το θέμα.

Πηγή: tvxs.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ