Συνταγές Καθαράς Δευτέρας | Χταπόδι τηγανιτό

E, το κλασσικό χταπόδι δεν μπορεί να λείπει αύριο από το τραπέζι σας. Αν ψάχνετε και εσείς το πως, για διαβάστε παρακάτω:

Συστατικά

* Χταπόδι
* Φύλλο δάφνης
* Μοσχοπίπερο
* Ελαιόλαδο
* Καλό ξύδι
* Αλάτι

Οδηγίες

1. Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα ολόκληρο, χωρίς νερό, μαζί με τη δάφνη και το μοσχοπίπερο. Μόλις βγάλει τα υγρά του και πάρει απειλητικό ύφος με τα πλοκάμια γυρισμένα κατά πάνω, το αφήνουμε να πάρει μια ελαφρά βράση, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, αφαιρούμε το υγρό και το κόβουμε κομματάκια.

2. Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα, μόλις κάψει ρίχνουμε το χταπόδι μαζί με το μοσχοπίπερο και τη δάφνη και το τηγανίζουμε. Αν τυχόν βγάλει και άλλα υγρά το γυρίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν.

3. Μόλις ροδοκοκκινίσει, σβήνουμε με ξύδι και καταβάζουμε από τη φωτιά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το χταπόδι καλόν είναι να το βάλετε ολόκληρο και όχι κομματάκια, γιατί αλλιώς θα μαζέψει εξωτερικά το σκούρο δέρμα του και δεν θα φαίνεται ωραίο. Αντί για ξύδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρασί της αρεσκείας σας. Εμένα μου αρέσει το μελόξυδο (όχι μηλόξυδο), και το αφήνω να εξατμιστθεί, οπότε το λίγο μέλι που υπάρχει, κάνει μια ωραία λεπτή κρούστα. Το χταπόδι βεβαίως θα βγεί λίγο σκληρό, αλλά κατά τη γνώμη μου έτσι πρέπει να τρώγεται το χταπόδι και όχι εκείνο το σφουγγαροειδές που γίνεται με το βράσιμο. Αχ! συχνά πυκνά αναπολώ εκείνο το λιαστό κριτσανιστό χταποδάκι που σερβίρουν στην πλατεία του Γυθείου.

Από το συνεργαζόμενο: sintagespareas.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;