Κριτική Ταινίας: The Road

Πάει.. Έγιναν της μόδας τώρα με την κρίση οι δραματικές ταινίες, με τον κόσμο να έχει καταστραφεί και οι πρωταγωνιστές-επιζώντες να προσπαθούν με κάθε μέσο να παραμείνουν ζωντανοί. Σκεφτείτε να καταστραφεί αυτός ο πλανήτης, σιγά σιγά να τελειώνουν τα φαγητά και όλα τα αγαθά του σημερινού για εμάς κόσμου. Συμμορίες κλεφτών με τους ισχυρότερους από τους επιζώντες σχηματίζονται και όλοι οι.. καλοί βρίσκονται αντιμέτωποί τους. Οι δυσκολίες πολλές αλλά ως γνωστόν στο ..Hollywood «το καλό πάντα νικά».

Η ταινία “The Road” (2009) με τους Viggo Mortensen και Charlize Theron αναφέρεται σε μία τέτοια ιστορία, όπου ο κόσμος έχει καταστραφεί και οι άνθρωποι που έχουν επιβιώσει, αγωνίζονται μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Το ζευγάρι των πρωταγωνιστών, μέσα σε αυτή τη φρίκη και την καταστροφή και ενώ τα πράγματα δεν είναι ακόμα τόσο δύσκολα, φέρνει στον κόσμο ένα παιδί. Το παιδί αυτό μεγαλώνει σε ένα κόσμο διαφορετικό, χωρίς φίλους, χωρίς βασικά να έχει δει ποτέ συνομηλίκους του και ακόμα.. δεν έχει γευτεί …βασικά πράγματα όπως είναι η Coca Cola (?). Το στόρι λοιπόν κινείται γύρω από την ιστορία ενός πατέρα με το παιδί του, που παλεύουν, γίνονται πολύ σκληροί και συνεχίζουν να ζουν σε ένα μαύρο τοπίο χωρίς να καταθέσουν τα όπλα.

Είχα να δω τον Mortensen από το Appaloosa και το Eastern Promises, ενώ για όσους από εσάς δεν τον γνωρίζετε, σίγουρα τον θυμάστε από την τριλογία The lord of the rings. Το ρόλο του σε αυτή την ταινία τον απογείωσε. Ήταν όσο δραματικός έπρεπε, και φυσικά έχασε κιλά ως σωστός επαγγελματίας για να μπει στο πετσί του ρόλου. Το παιδί, ο Kodi Smit-McPhee, μόλις 12 χρονών, μπορεί να κέρδισε το ρόλο λόγω της ομοιότητάς του με τη Theron, αλλά έχει στο βιογραφικό του ήδη 11 συμμετοχές σε ταινία και προβλέπεται να είναι ανερχόμενο αστέρι.

Η ταινία μου θύμισε πολύ το The Book of Eli (2010) με τον Denzel Washington, ίσως επειδή είχε το ίδιο καταστροφικό σενάριο. Όμως η συγκεκριμένη ταινία ήταν πολύ πιο συγκινητική και ρεαλιστική, με περισσότερο ήπιους χαρακτήρες και όχι τόση άδικη βία και πόνο.

Το The Road ήταν προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες το Νοέμβρη του 2008, όμως μετατέθηκε η πρεμιέρα ένα χρόνο περίπου μετά, τον Οκτώβρη του 2009 και τελικά προβλήθηκε το Νοέμβρη του 2009 για να συμπεριληφθεί στην Ακαδημία Βραβείων Όσκαρ.

Όσο για την .. εριστική σκηνή με τo κουτάκι της Coca Cola, ο σκηνοθέτης στα γυρίσματα είχε αλλάξει πολλές φορές την επωνυμία του αναψυκτικού, επειδή φοβόταν ότι η Coca Cola δε θα δεχθεί την προβολή του προϊόντος της στην ταινία. Τελικά ένα τηλεφώνημα του Viggo Mortensen στο διευθυντή της εταιρίας, τελικά έδωσε επίσημα την άδεια.

Συντάκτρια: Φανή Βαφειάδου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
22:00
-
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
22:00
-
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;