Θα πληρώσουμε 14 εκατ. ευρώ για μια εκδήλωση

Όταν έχεις τα λάθος άτομα στις λάθος θέσεις αυτά παθαίνεις. Να πληρώσει τα σπασμένα του τότε υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού, καλείται πλέον ο ελληνικός λαός αφού ο συγκεκριμένος κύριος ήθελε να μας δείξει πως κάτι κάνει και να φέρει στην Αθήνα (ή στη γενέτειρά του Θεσσαλονίκη) τα FIFpro World XI Player Awards. Όλα αυτά θα γινόντουσαν το 2006, αφού με απόφαση του κ. Ορφανού (έχει χαθεί τελευταία ο μάγκας) η Ελλάδα αγόρασε τα δικαιώματα της εκδήλωσης από μία εταιρεία που ουσιαστικά υπέδειξε η FIFPro (Παγκόσμια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών), την RAM Μedia LTD, έχοντας την υποχρέωση να καταβάλει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4 εκατ. ευρώ. Επιπλέον (εννοείται), εγκρίθηκε από την πολιτεία ποσό 2,8 εκατ. ευρώ για τη διοργάνωση της τελετής.

Ωστόσο, για λόγους που ποτέ δεν γνωστοποιήθηκαν η τελετή δεν διεξήχθη… ποτέ. Πληροφορίες της Καθημερινής αναφέρουν πως στην πορεία, η αθλητική ηγεσία μας ζήτησε από τη FIFPro να αλλάξει ο τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης και από την Αθήνα να γίνει στη Θεσσαλονίκη. Που εκλέγεται άραγε ο κ. Ορφανός; Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε φυσικά κι εκεί άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη μη διεξαγωγή της τελετής. Επισήμως, ο τότε γενικός γραμματέας Αθλητισμού Σταύρος Δουβής υποστηρίζει πως η εταιρεία RAM κατήγγειλε τη σύμβαση «λόγω αντισυμβατικής κατά την άποψή τους αντιμετώπισής τους εκ μέρους του υπουργείου και ιδιαίτερα λόγω άρνησης καταβολής σε αυτούς της τρίτης δόσης της σύμβασης».

Για την ακρίβεια, στις 10/5/2006 με την υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό και τους εκπροσώπους της εταιρείας RAM, καταβλήθηκε από την πολιτεία 1.200.000 ευρώ. Το ίδιο ποσό δόθηκε και στις 30/8/2006. Ωστόσο, οι άλλες δύο δόσεις (1.200.000 ευρώ στις 15/10/2006 και 400.000 ευρώ, δέκα ημέρες μετά την τελετή της 6ης Νοεμβρίου 2006) δεν καταβλήθηκαν ποτέ. H RAM LTD οδήγησε την Ελλάδα σε δικαστήριο του Λονδίνου, κάτι που προέβλεπε η σύμβαση και η χώρα μας υποχρεώθηκε να καταβάλει συνολικά 14 εκατ. για μία τελετή βράβευσης ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ!

Επιπλέον, για τους επόμενους μήνες έχει οριστεί νέα δίκη. Σαφώς και είναι ένα ιδιαιτέρως σοβαρό θέμα, τις προεκτάσεις του οποίου εξετάζει η νυν αθλητική ηγεσία, αναζητώντας παράλληλα αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Αν και από την πρώην αθλητική ηγεσία διαρρέει πως υπήρχε αδυναμία συνεργασίας με την RAM LTD, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα: Γιατί δεν καταβλήθηκαν οι δύο τελευταίες δόσεις ύψους 1.600.000 ευρώ, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να επιβαρυνθεί με επιπλέον 10 εκατ. ευρώ; Η πρώην αθλητική ηγεσία αντιλήφθηκε με καθυστέρηση το μέγεθος του προβλήματος δύο χρόνια μετά, όταν και ηττήθηκε δικαστικώς στο Λονδίνο, όπου είχε εκπροσωπηθεί από αγγλική δικηγορική εταιρεία (Watson, Farley & Williams LLP).Τι τους ένοιαζε; Δικά τους χρήματα έχαναν;

Εκ των υστέρων, ζήτησαν επανειλημμένως τη συνδρομή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που εύλογο ήταν να μην την προσφέρει, τονίζοντας πως αποκλειστικός αρμόδιος να χειριστεί την υπόθεση είναι η αγγλική δικηγορική εταιρεία.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η τελετή – gala των Ορφανού – Ιωαννίδη θα ήταν επιπέδου Oscar. Είχαν στόχο να φέρουν στην Αθήνα ή τη Μαντόνα, ή τον Ρόμπι Ουίλιαμς ή τη Κάιλι Μινόγκ. Σε συνεργασία με την RAM LΤD το «παρών» θα έδιναν στην τελετή τουλάχιστον έξι από τους ένδεκα βραβευόμενους. Τέλεια 😉

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;