Η Τράπεζα Πειραιώς για το χτύπημα από τους H4F

Χθες είχαμε γράψει σχετικά με το “χτύπημα” των H4F. Πριν από λίγο βγήκε η σχετική ανακοίνωση από τη Τράπεζα Πειραιώς η οποία γράφει:

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς “χτυπήθηκε” από hackers και μάλιστα το απέκρυψε.

Tην κακόβουλη αυτή είδηση, που συνοδεύεται από παραπλανητικές εικόνες και αναπαράγεται και αναμεταδίδεται ανεύθυνα και ανώνυμα στο διαδίκτυο, τη διαψεύδουμε κατηγορηματικά. Κατά τη διεθνή ορολογία hacker είναι αυτός που “εισδύει χωρίς εξουσιοδότηση, παράνομα σε συστήματα υπολογιστών και τα εξερευνά, τα διαβάζει ή και αντιγράφει μέρη των αρχείων τους”. Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τα κακοπροαίρετα δημοσιεύματα, που χρησιμοποιούν παραπλανητικά τον όρο χάκερ, δείχνοντας, μάλιστα, ως περί τούτου απόδειξη και εικόνες από εγχειρίδια χρήσης συστημάτων της Τράπεζας, μερικά από τα οποία μάλιστα δεν χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια και είναι προσιτά στον καθένα. Ουδέποτε τα τραπεζικά συστήματα πληροφορικής της Τράπεζας Πειραιώς παραβιάστηκαν και η ασφάλεια τους, που εγγυάται την ασφάλεια των συναλλαγών, καθορίζεται από τους διεθνείς κανόνες και πρακτικές ασφάλειας συστημάτων.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Πληροφορικής της Τράπεζας πιστοποιήθηκε το 2009 με το ISO 27001 (Information Systems Management Security).

Ελπίζουμε η παρούσα ανακοίνωσή μας να μην ισχύσει μόνο ως διάψευση, αλλά και να δώσει αφορμή για διερεύνηση των κακόβουλων δημοσιεύσεων από τις αρμόδιες Aρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;