Eurobank EFG: Βράβευσε τους αριστούχους του 2009!

Η πανηγυρική τελετή βράβευσης των «Πρώτων εκ των Πρώτων» αποφοίτων Λυκείου κάθε Νομού της χώρας για το σχολικό έτος 2008 – 2009, πραγματοποιήθηκε (Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010) στην Παλαιά Βουλή στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που καθιέρωσε από το 2003 η Eurobank EFG. Την τελετή τίμησε με την παρουσία της η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου.

Με το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από κάθε Λύκειο της χώρας, δημόσιο και ιδιωτικό, ημερήσιο και εσπερινό. Επισημαίνεται ότι το 2009, για πρώτη φορά, βραβεύονται και αριστούχοι μαθητές από Επαγγελματικά Λύκεια.

Εκ μέρους των βραβευθέντων, η κα Αναστασία Κορέντη, Πρώτη των Πρώτων κατά το σχολικό έτος 2008 -2009, απόφοιτος του 4ου Γεν. Λυκείου Βόλου και σήμερα φοιτήτρια στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, τόνισε: «Τέτοιες εκδηλώσεις όπως το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», αποτελούν για μας, το νεαρό δυναμικό της χώρας, κίνητρο για περαιτέρω προσπάθεια. Κι όταν στον νέο δίνονται κίνητρα, πιστέψτε με, θα το ανταποδώσει με το παραπάνω στη κοινωνία με το ρόλο που θα επιλέξει να διαδραματίσει ο ίδιος σ αυτή. Γιατί η γενιά μου, αυτή η γενιά που συχνά διχάζεται, που αμφισβητείται, έχει να επιδείξει κι αυτό το πρόσωπο, της μελέτης και της προόδου, αφού, για να πετύχουμε όλα αυτά που ζητάμε, χρειαζόμαστε τα κατάλληλα πνευματικά εφόδια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υπουργός κατά τη διάρκεια της βράβευσης ανακοίνωσε την τοποθέτηση της Αναστασίας Κορέντη στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Νεολαίας της Γενικής Γραμματείας της Νέας Γενιάς.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η φοιτήτρια στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κα Κυριακή Καζά, αριστεύσασα κατά τη σχολική περίοδο 2006 – 2007.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, υφυπουργοί, βουλευτές, πρυτάνεις και εκπρόσωποι όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης καθώς και παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Η συνέχιση του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» έρχεται να ενισχύσει την ήδη σημαντική κοινωνική προσφορά του Ομίλου της Eurobank στην Παιδεία, παράλληλα με τις χορηγικές της δραστηριότητες και σε άλλους σημαντικούς τομείς, όπως ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός και το Περιβάλλον.

(Από Δελτίο Τύπου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;