Εκλογή Προέδρου Ο.Ν.ΝΕ.Δ. από τη βάση.

Από Γιώργος Γκριτζάλας 12 Φεβρουαρίου 2010

Μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, πρότεινε στην Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, να ακολουθεί το ίδιο πρότυπο εκλογής και για εκείνη. Έτσι, ο νέος Πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. αναμένεται να εκλεγεί από τη βάση της νεολαίας του κόμματος.

Οι διαφαινόμενες υποψηφιότητες είναι αρκετές, αν δεν κάνω λάθος 4 μέχρι στιγμής, αν και κανείς δεν ξέρει πόσες θα φτάσουν μέχρι τέλους! Πρόσφατα έγραψα και άρθρο για το openonned όπως μου προτάθηκε, στο οποίο γράφω πως το κεντρικό θέμα που πρέπει να συζητηθεί είναι οι πολιτικές θέσεις του κάθε υποψηφίου, ώστε να παραχθεί πολιτική από αυτά τα άτομα και όχι απλά «προθέρμανση» για τα έδρανα της Βουλής…

Επίσης, καλό είναι να αξιοποιηθούν και λίγο τα social media από τους νέους που ονειρεύονται πολιτικές καριέρες, ώστε να ακούν λίγο καλύτερα τη φωνή του κόσμου, να γνωρίζουν άμεσα τα προβλήματα, αλλά να λειτουργεί και λίγο το crowd thinking στην επίλυσή τους.

Το καλό με τις εκλογές του προέδρου των Νέων από τη βάση, είναι πως ίσως φέρει τη νέα γενιά λίγο πιο κοντά στην πολιτική και επέλθει αυτή η ανανέωση που χρειάζεται το πολιτικό σύστημα ευρύτερα, απομακρύνοντας τους «επαγγελματίες» πολιτικούς, που το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι αυξημένα ντεσιμπέλ σε τηλεοπτικά παράθυρα.

Θα κλείσω με ένα ρητό του Πλάτωνα που είδα σήμερα στο twitter και μου άρεσε: One of the penalties for refusing to participate in politics is that you end up being governed by your inferiors. – Plato