Πρόταση Ταινίας: The Wolfman

Από Γ. Τσαλίκης 11 Φεβρουαρίου 2010

Τη δεκαετία του ’30 και του ’40 η Universal Pictures έβγαλε μια σειρά ταινιών τρόμου που δημιούργησε ένα νέο είδος διασκέδασης για το κοινό: τις ταινίες με ήρωες. τέρατα (Δράκουλας, Φράνκενσταϊν, Μούμια.). Έτσι, πριν από 69 χρόνια, πρωτοεμφανίστηκε ο Λυκάνθρωπος στη μεγάλη οθόνη (εν έτει 1941 σε σκηνοθεσία Τζορτζ Γουάγκνερ) για να σπείρει τον τρόμο στους θεατές, ενώ ο συγκεκριμένος ήρωας εμφανίζεται και σε επόμενες ταινίες τρόμου όπως τις: Frankenstein Meets the Wolf Man, House of Frankenstein, House of Dracula, Abbott & Costello Meet Frankenstein. Τώρα η κατάρα του λυκανθρώπου πέφτει. στο νέο «Λόρενς Τάλμποτ», τον ηθοποιό και παραγωγό Μπενίσιο Ντελ Τόρο (λάτρη από παιδί των ταινιών τρόμου) κι η μεταμόρφωσή του είναι ολοκληρωτική χάρη στον έξι φορές βραβευμένο με Όσκαρ make-up artist Ρικ Μπέικερ, ο οποίος είναι και μεγάλος θαυμαστής του Τζακ Πίερς που είχε επιμεληθεί την παραγωγή του ’40.

Το σενάριο του έργου έχουν επιμεληθεί οι Άντριου Κέβιν Γουόκερ, γνωστός από τις ταινίες Seven, 8MM, Ο Μύθος Του Ακέφαλου Καβαλάρη (Sleepy Hollow) και Ντέιβιντ Σελφ που γνωρίσαμε από τις ταινίες Το Στοιχειωμένο Σπίτι (The Haunting), Δεκατρείς Ημέρες (Τhirteen Days), Ο Δρόμος της Απώλειας (Road to Perdition), ενώ στη σκηνοθεσία βρίσκουμε τον Τζο Τζόνστον (Jumanji, October Sky, Jurassic Park III, Hidalgo). Ο τελευταίος μάλιστα θέλησε να επαναπροσεγγίσει το θρύλο και να τον αποτυπώσει όσο τρομακτικά απαιτεί ο χαρακτήρας αξιοποιώντας τόσο τις νέες τεχνολογίες και πρακτικές σε επίπεδο εφέ και μακιγιάζ, όσο και παραδοσιακές μεθόδους που βασίζονται περισσότερο στην υποκριτική και την εκφραστικότητα των ηθοποιών.

Mε τους: Anthony Hopkins, Benicio del Toro, Emily Blunt

Η παιδική ηλικία του Λόρενς Τάλμποτ έλαβε τέλος με το θάνατο της μητέρας του. Προσπαθώντας να ξεπεράσει το χαμό της και να ξεχάσει, εγκαταλείπει την οικογένειά του και για δεκαετίες κόβει κάθε σχέση με το παρελθόν.Όταν η αρραβωνιαστικιά του αδερφού του ζητά τη βοήθειά του προκειμένου να βρεθεί ο καλός της που εξαφανίστηκε, ο Λόρενς αναγκάζεται να επιστρέψει στους δικούς του και να συμφιλιωθεί με τον πατέρα του. Αλλά η γενέτειρά του δεν είναι πια η ίδια, καθώς αποτρόπαια εγκλήματα λαμβάνουν χώρα και παντού βασιλεύει ο τρόμος. Στην προσπάθειά του να βρει τον αδερφό του, αλλά και να προστατέψει τη μοναδική γυναίκα που αγαπά, ο Λόρενς πρέπει να σταματήσει το μακελειό για να κλείσει ο κύκλος του αίματος. Κι ενώ βρίσκεται στα ίχνη του τέρατος που σκορπίζει το θάνατο, ανακαλύπτει μια πανάρχαια κατάρα, μακάβρια βαριά, που μεταμορφώνει όσους μιαίνονται από αυτήν σε λυκάνθρωπους, όποτε έχει πανσέληνο. Πλησιάζοντας στην αλήθεια, αποκαλύπτεται μια σκοτεινή πλευρά του εαυτού του την οποία σφραγίζει ένα τρομακτικό πεπρωμένο που δεν μπορούσε ποτέ του να φανταστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ