Πιθανό να αρθεί το υποχρεωτικό μάθημα των θρησκευτικών από τα σχολεία

Ανοιχτή άφησε, με σημερινές δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, την περίπτωση να αρθεί το υποχρεωτικό του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία.

Ερωτηθείσα σχετικά κατά την επίσκεψή της στην Κύπρο, η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε:

«Δεν έχουμε μπει ακόμη στο θέμα αυτό και υπάρχουν πολλές συζητήσεις που αφορούν τη δυνατότητα επιλογής για τα παιδιά τα οποία δεν θέλουν μάθημα με ομολογιακά και κατηχητικά χαρακτηριστικά, κυρίως για παιδιά από άλλα δόγματα. Την τελική θέση μας θα τη διατυπώσω όταν θα έχουμε προχωρήσει ως προς τα αναλυτικά προγράμματα και τις μεθόδους διδασκαλίας, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τα πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά που έχει σήμερα η σύνθεση του ελληνικού σχολείου».

Η θέση της κ. Διαμαντοπούλου είναι σαφώς διαφορετική από αυτήν του προκατόχου της κ. Στυλιανίδη. Υπενθυμίζουμε την διαφορά απόψεων μεταξύ Συνηγόρου του Πολίτη κ. Γ. Καμίνη και του πρώην υπ. Παιδείας κ. Ευ. Στυλιανίδη, τον Νοέμβριο του 2008, όταν , μετά από καταγγελίες γονέων πως διευθυντές σχολείων ζήτησαν από γονείς να δηλώσουν το λόγο για τον οποίο ήθελαν την απαλλαγή του μαθητή από τα Θρησκευτικά, ο Συνήγορος παρενέβη τονίζοντας ότι (με βάση απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) μία απλή δήλωση του γονιού αρκεί για όλους τους μαθητές –και όχι μόνο τους αλλόθρησκους ή ετερόδοξους– ώστε να απαλλαγούν από το μάθημα.

Η παρέμβαση Καμίνη είχε προκαλέσει την αντίδραση του κ. Στυλιανίδη, ο οποίος έστειλε επιστολή στον κ. Καμίνη, αναφέροντας ότι «υπερέβη τα όρια της θεσμικής του αρμοδιότητας». Τότε το ΥΠΕΠΘ είχε πει ότι το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό για όλους τους ορθόδοξους μαθητές.

Πηγή: Tvxs.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;