Βραβεία Όσκαρ: Σε εννέα κατηγορίες το «Avatar» και «The Hurt Locker»

Οι υποψηφιότητες για την 82η απονομή των βραβείων Όσκαρ ανακοινώθηκαν σήμερα στο Λος Άντζελες από την ηθοποιό Αν Χαθαγουέι. Τη λαμπερή βραδιά στις 7 Μαρτίου θα παρουσιάσουν οι Άλεκ Μπόλντουιν και Στιβ Μάρτιν.

Από εννέα υποψηφιότητες συγκεντρώνουν οι ταινίες «Avatar» και «The Hurt Locker», συμπεριλαμβανομένου καλύτερης ταινίας. Απ’ ότι φαίνεται πρόκειται για οικογενειακή υπόθεση αφού η σκηνοθέτις του «The Hurt Locker» είναι η πρώην γυναίκα του Κάμερον. Στην ίδια κατηγορία υποψήφιοι είναι το «Ραντεβού στον αέρα», «The Blind Side», «Precious» και «District 9». Τη δεκάδα συμπληρώνουν το «Up», «A serious Man», «Άδωξοι Μπάσταρδη» και «Μια Εκπαίδευση».

Στην κατηγορία της καλύτερης ηθοποιού υποψήφιες είναι οι Μέριλ Στριπ για το «Julie & Julia», η Σάντρα Μπούλοκ για την ερμηνεία της στο «The Blind Side», η Κάρι Μάλιγκαν για το « Μια Εκπαίδευση », η Χέλεν Μίρεν για το «The Last Station» και η Γκάμπι Σίντιμπ για την ερμηνεία της στο «Precious». Να σημειωθεί ότι η σημερινή υποψηφιότητα της Μέριλ Στριπ είναι η 16η στην ιστορία των Όσκαρ.

Στην κατηγορία του πρώτου αντρικού ρόλου υποψήφιοι είναι ο Τζεφ Μπρίτζες για το «Crazy Heart», ο Τζορτζ Κλούνεϊ για το «Ραντεβού στον Αέρα», ο Κόλιν Φερθ για το «A Single Man», ο Μόργκαν Φρίμαν για τον «Ανίκητο» και ο Τζέρεμι Ρέννερ για το «The Hurt Locker».

Στην κατηγορία του δεύτερου γυναικείου ρόλου υποψήφιες είναι η Πενέλοπε Κρουζ για το «Εννέα», η Μονίκ για το «Precious», η Άννα Κέντρικ και η Βέρα Φαρμίγκα για το «Ραντεβού στον Αέρα» και η Μάγκι Τζίλενχαλ για το «Crazy Heart».

Στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών υποψήφιοι είναι ο Κρίστοφ Βαλτς για την ερμηνεία του στο «Άδωξοι Μπάσταρδη», ο Γούντι Χάρλεσον για το «The Messenger», ο Ματ Ντέιμον για τον «Ανίκητο» και ο Στένλει Τούτσι για το «The Lovely Bones».

Τέλος, ανάμεσα στις υποψήφιες ξενόγλωσσες ταινίες, βρίσκονται η «Λευκή Κορδέλα», που κέρδισε την αντίστοιχη Χρυσή Σφαίρα κι εκπροσωπεί τη Γερμανία, «Ο Προφήτης» από τη Γαλλία, «The Milk of Sorrow» από το Περού, «Το μυστικό στα μάτια της» από την Αργεντινή και το «Σταυροδρόμια της Ζωής» από το Ισραήλ.

Χρυσά Βατόμουρα:

Χθες ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τους χειρότερους της χρονιάς, που θα «τιμηθούν» με τα Χρυσά Βατόμουρα, γνωστά και ως Golden Raspberries. Η απονομή θα γίνει στις 6 Μαρτίου, μία μέρα πριν τα Όσκαρ.

Οι ταινίες «Η Χαμένη Ηπειρος» και «Tranformers: Η Εκδίκηση των Ηττημένων» που αποδείχθηκαν και παταγώδεις εισπρακτικές αποτυχίες είναι υποψήφιες σε εφτά κατηγορίες μεταξύ των οποίων αυτή της χειρότερης ταινίας.

Ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων συμπληρώνεται με την ταινία «All About Steve», στην οποία πρωταγωνιστεί η Σάντρα Μπούλοκ, «G.I Joe: Η γέννηση της Κόμπρας» και «Οι Γερόλυκοι» με τους Ρόμπιν Ουίλιαμς και Τζον Τραβόλτα.

Η Μπούλοκ ηγείται του καταλόγου της κατηγορίας για τη χειρότερη γυναικεία ερμηνεία, γεγονός που έχει αυξήσει τη φημολογία ότι ίσως να είναι το πρώτο πρόσωπο στην ιστορία του θεσμού των βραβείων που το ίδιο Σαββατοκύριακο θα τιμηθεί με βραβείο Οσκαρ και Βατόμουρο, καθώς θεωρείται φαβορί για το βραβείο καλύτερου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Blind Side».

Στον κατάλογο των υποψηφίων για τις χειρότερες γυναικείες ερμηνείες περιλαμβάνονται η Μπιγιονσέ για το «Ψύχωση» , η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ για το «Τα μάθατε για τους Μόργκαν;» και η Μέγκαν Φοξ για τους «Tranformers» και για το «Σώμα που Σκοτώνει».

Στην κατηγορία των χειρότερων ηθοποιών περιλαμβάνονται ο Γουίλ Φερέλ για την «Χαμένη Ηπειρο», ο Εντι Μέρφι για το «Για Φαντάσου», ο Στηβ Μάρτιν για τον «Ροζ Πάνθηρα 2» και οι Τζόνας Μπρόδερς για την τρισδιάστατη συναυλία τους.

Φέτος, επίσης, θα επιλεγεί και η ταινία που θα κερδίσει το Βατόμουρο της δεκαετίας. Στην κατηγορία αυτή οι υποψηφιότητες είναι «Πεδίο Μάχης: Γη» του Τζον Τραβόλτα, «Με το Δάκτυλο του…Φρέντυ» του Τομ Γκριν, «Gigli» των Μπεν Αφλεκ και Τζένιφερ Λόπεζ, «Ξέρω ποιος με σκότωσε» της Λίντσντεϊ Λόχαν και «Η Κυρία και ο Ναύτης» της Μαντόνα.

Ο Τραβόλτα και ο Μπεν Αφλεκ είναι υποψήφιοι για χειρότεροι ηθοποιοί της δεκαετίας μαζί με τους Εντι Μέρφι, Μάικ Μάγιερς και Ρομπ Σνάιντερ. Οι Λόχαν, Λόπεζ, Μαντόνα, Μαράια Κάρεϊ και Πάρις Χίλτον είναι οι υποψήφιες για το βραβείο της χειρότερης ηθοποιού της δεκαετίας.

[via]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;