Ελλάδα, έχεις σινεμά!

Και ναι..! Επιτέλους! Άρχισε ο κόσμος να εκτιμά το σινεμά και τις καλές ταινίες, κάτι που πρέπει να έχετε όλοι προσέξει από τη μαζική προσέλευση στις σκοτεινές αίθουσες αλλά και τις… ουρές για εισιτήρια, ποπ κορν, νερά, αναψυκτικά , κλπ.

Τα στοιχεία από το ελληνικά Box office είναι κάθε άλλο παρά αισιόδοξα και δίνουν απλόχερα χαρά σε πολύ κόσμο που ασχολείται με το σινεμά αλλά και σε όλους όσους το αγαπάνε.

Ι Love Karditsa, Νήσος και Kληρονόμος οι τελευταίες ελληνικές ταινίες που απολαύσαμε και γελάσαμε πολύ. Ελληνικές αυθεντικές ταινίες με πολλές δόσεις γέλιου και χαράς, επαληθευμένο αυτό από τα χαμόγελα όσων βγήκαν από την αίθουσα. Η Νήσος αισίως γιόρτασε τα 500.000 εισιτήρια και οι άλλες δύο ταινίες ακολουθούν με πάνω από 200.000 εισιτήρια.

Φυσικά, ο κόσμος τίμησε και τις πολύ καλές επιτυχημένων συνταγών ξένες ταινίες με πρώτο με το Avatar για 6 εβδομάδες να είναι στις πρώτες θέσεις του Box Office και πάνω από 500.000 χαρτάκια ..εισόδου τυπώθηκαν για τους θεατές και φανς του. Το ελληνικό κοινό έκανε τον James Cameron πολύ ευτυχισμένο αφού ανταγωνιζόμενος τον εαυτό του κατάφερε να ξεπεράσει με αυτή του την υπέρ-ταινία την προηγούμενη του επιτυχία το Titanic. Έχει σπάσει ταμία το Avatar και κατάφερε να είναι η ταινία για την οποία όλοι μιλάνε και όλοι θέλουν να δουν. Και όντως αξίζει να τη δει κάποιος, χωρίς να έχει θέμα που κεντρίζει, είναι πολύ καλά φτιαγμένη σκηνοθετημένη και στημένη αφού η ..μανούλα Cameron την προετοίμαζε για 5 ολόκληρα χρόνια.

Καθόλου άσχημα δεν πάει και ο Guy Ritchie με την πολύ καλή του (για άλλη μία φορά) ταινία Sherlock Holmes με Robert Downie Jr και Jud Law σε πολύ μεγάλα κέφια…Σε 2 εβδομάδες προβολής, η ταινία έφτασε τα 200.000 εισιτήρια και συνεχίζει γιατί αρέσει πολύ στον κόσμο και φυσικά αξίζει κανείς να τη δει.

Από την άλλη, η τριλογία Millenium σουηδικής παραγωγής ήρθε για να βάλει στη θέση του τους Αμερικανούς Χολιγουντιανούς Γίγαντες και με μία πολύ ωραία παραγωγή, καλό καστ και απίστευτη πλοκή μας έδωσε και τη δεύτερη ταινία που ονομάζεται Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά. Μια πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή και όποιος είδε την πρώτη ταινία πρέπει σίγουρα να μη χάσει και τη δεύτερη. Με τους ίδιους πρωταγωνιστές και την ιστορία να συνεχίζεται αλλά με διαφορετικό κεντρικό θέμα (για όσους δεν έχουν δει την πρώτη, η ταινία αφορά την εξιχνίαση δολοφονιών με πρωταγωνιστές ένα γνωστό Σουηδό δημοσιογράφο και μία νέα κοπέλα – χάκερ- ταραχοποιό στοιχείο, που τελικά μεταξύ τους αναπτύσσεται ένα γλυκό και ιδιόμορφο ειδύλλιο). Για όσους από εσάς είστε φαν των ατμοσφαιρικών θρίλερ αυτή είναι μια ταινία που αξίζει πραγματικά να δείτε! Αξιολογώντας τα νούμερα και τις πωλήσεις δεν πήγε και άσχημα, αφού απευθύνεται και σε πιο συγκεκριμένο κοινό, με την πρώτη εβδομάδα να μετρά 5000 εισιτήρια.

Last but not least, όπως λένε και οι καλοί μας αγγλόφωνοι φίλοι το The Book of Eli με 25.000 εισιτήρια στις πρώτες δύο εβδομάδες προβολής του. Ένα πολύ ωραίο έργο που μου θύμισε πολύ το I am Legend, με τον Denzel Washington σε μία από τις καλύτερές του ταινίες, πολύ καλός στην ταινία (έκανε σκληρή δίαιτα και έχασε πολλά κιλά για το ρόλο αυτό) αλλά ένα χελιδόνι δε φέρνει την Άνοιξη, έτσι και εκείνος δεν κατάφερε δυστυχώς να τη φέρει.

Η Ελλάδα έχει σινεμά, πάει σινεμά και το αγαπάει. Πάρτε λοιπόν την αγαπημένη σας ή τον αγαπημένο σας, τους φίλους σας, ή και τη γιαγιά σας και καθίστε στην τόσο μοναδική απολαυστική πολυθρόνα σε μια σκοτεινή αίθουσα και δείτε μια ταινία. Σίγουρα θα το χαρείτε!

Συντάκτρια: Φανή Βαφειάδου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;