ΑΝΤΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ: Stand-up comedy show @ Θεσσαλονίκη

Από Γ. Τσαλίκης 27 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΤΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ

One-man stand-up comedy show

του Δημήτρη Δημόπουλου

στο: Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη,

Θεσσαλονίκη)

Από 3/2 και κάθε Τετάρτη 9:30μμ

Με λίγα λόγια:

Τι κάνεις όταν οι παιδικοί φίλοι, οι συμμαθητές και οι συμφοιτητές σου επιστρέφουν ένας-ένας από τα εξωτερικά με τα μεταπτυχιακά τους; Τους υπενθυμίζεις (με μια παράσταση) πως θα μένουν με τους γονείς τους και πως θα πληρώνονται ένα μίζερο μισθό, τι άλλο; Και όλα αυτά, για να μη σε ρωτάνε «εσύ τι κάνεις στη ζωή σου;»…

Η ταυτότητα της παράστασης:

Ο Δημήτρης Δημόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με το stand-up από το 1996, και για τη θεατρική περίοδο 2009-2010 επιστρέφει για 2η χρονιά στο Nixon για να παρουσιάσει τον stand-up μονόλογο «Αντί Διδακτορικού».

Ο μονόλογος είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του: μια παράσταση που έρχεται να αναπληρώσει την έλλειψη μεταπτυχιακών τίτλων στο βιογραφικό του Δημήτρη. Θεματικά καταπιάνεται με την καθημερινότητα που βίωσε μεγαλώνοντας στην ελληνική πραγματικότητα, μέσα όμως από το φλεγματικό πρίσμα που χαρακτηρίζει το stand-up…

Το «Αντί Διδακτορικού» πρωτοπαρουσιάστηκε στο πλαίσιο των παραστάσεων «Νύχτες Κωμωδίας» και μέχρι σήμερα έχει παρουσιαστεί σε Σαρωνίδα, Σπάρτη και Ξάνθη καθώς και στο 2o bob theatre festival στο θέατρο Χώρα. Αποσπάσματα του μονολόγου παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «48» του αγγλόφωνου Αλ-Τζαζίρα, όπου ο Δημήτρης συμμετείχε ως συμπαρουσιαστής και υπεύθυνος ύλης της εκπομπής.

Έγραψαν για την παράσταση:

«Μια… διαφορετική παράσταση stand-up comedy.»

Δάφνη Κοντοδήμα (Τα Νέα, 14-04-09)

«Ένας πολύ απαιτητικό one-man show από τον Δημήτρη Δημόπουλο.»

Ηλίας Μαγκλίνης (Καθημερινή, 08-03-09)

Διαδικτυακοί σύνδεσμοι:

Συνέντευξη και αποσπάσματα από το «Αντί Διδακτορικού»  στην εκπομπή «Εν Θεάτρω» (επεισόδιο 13) που προβάλλεται στο διαδικτιακό κανάλι HBC.

Βίντεο-συνέντευξη στην εκπομπή «ΤΕΧΝΟ-λογίες» που προβάλλεται στο διαδικτυακό κανάλι TV Χωρίς Σύνορα του Στέλιου Κούλογλου.

Αυτοσχεδιαστικό βίντεο κατά την παρουσίαση του «Αντί Διδακτορικού» στο φεστιβάλ ARTogether που διοργανώθηκε στη Σαρωνίδα.

Συνέντευξη στο e-write με αφορμή την παρουσίαση του «Αντί Διδακτορικού» στην Ξάνθη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης με τίτλο «Επικοινωνία με χιούμορ».

Εκπομπή «48» του αγγλόφωνου τμήματος του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού σταθμού Αλ-Τζαζίρα με θέμα την Αθήνα.

Το «Αντί Διδακτορικού» στο facebook.

Συντελεστές:

κείμενο/παρουσίαση:                   Δημήτρης Δημόπουλος

σκηνοθεσία video:                       Κωνσταντίνος Πιλάβιος

σχεδιασμός/επιμέλεια αφίσας:  Δημήτρης Δούκογλου

οργάνωση παραγωγής:              4actors


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ : Κάθε Τετάρτη 9:30μμ

Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη,  Θεσσαλονίκη)

Κρατήσεις θέσεων: 2310 423925

Διάρκεια της παράστασης: 80’

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ – κανονικό

12 ευρώ – φοιτητικό