Έκτακτα καιρικά φαινόμενα: Δελτίο καιρού 22 με 24/01/2010

Παρασκευή 22-01-2010

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις νότιες παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >400μ. Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το μεσημέρι με τα φαινόμενα να περιορίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Από το απόγευμα όμως αναμένεται νέα επιδείνωση με βροχές η χιονόνερο στα παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >250μ. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε Β με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από -04 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Παγετός στα ηπειρωτικά.

Μακεδονία: Νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο >100μ, σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας με υψόμετρο >300μ και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας με υψόμετρο >250μ. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην δυτική Μακεδονία και τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας θα είναι έντονα. Άνεμοι από Β διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από -06 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Παγετός στα ηπειρωτικά.

Θράκη: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι αναμένεται να ενταθούν. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά στο Θρακικό έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία από -08 έως 01 βαθμούς Κελσίου. Ολικός παγετός.

Θεσσαλία: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο κατά περιόδους έντονα στα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους ισχυρές θα σημειωθούν σε περιοχές της βορειοδυτικής Θεσσαλίας με υψόμετρο >200μ καθώς και στις υπόλοιπες περιοχές με υψόμετρο >350μ. Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από -04 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Ιόνιο: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Λευκάδα και την Κεφαλλονιά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κεφαλλονιάς και της Λευκάδας. Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις μεσημεριανές ώρες για να επιδεινωθεί εκ νέου το απόγευμα. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως πολύ ισχυροί με τάσεις εξασθένησης και θερμοκρασία από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στερεά Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της δυτικής Στερεάς με υψόμετρο >850μ και σε περιοχές της κεντρικής Στερεάς με υψόμετρο >700μ. Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει το μεσημέρι ο καιρός στην δυτική Στερεά με τον κύριο όγκο των φαινομένων να μετατοπίζεται ανατολικότερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της κεντρικής Στερεάς με υψόμετρο >400μ και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με υψόμετρο >500μ. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Β με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από -02 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην βόρεια και βορειοδυτική Πελοπόννησο. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα μετατοπιστούν ανατολικότερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές κυρίως της βόρειας και βορειοανατολικής Πελοποννήσου με υψόμετρο >800μ. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ μέτριους και τοπικα στο Μυρτώο έως ισχυρούς και θερμοκρασία από -02 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολικό Αιγαίο: Νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές της Λήμνου και της Μυτιλήνης με υψόμετρο >500μ καθώς και στα ορεινά της Χίου, της Ικαρίας και της Σάμου. Τα φαινόμενα αργά το απόγευμα θα ενταθούν στον νομό Λέσβου και ενδέχεται να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της Λήμνου και της Μυτιλήνης. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι σημαντικότερεα στις ανατολικές Κυκλάδες. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ ισχυρούς και θερμοκρασία από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες νωρίς το πρωί θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά πάντως και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα στην ανατολική Κρήτη θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νησιού. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ μέτριους και τοπικά στο Κρητικό έως ισχυρούς και θερμοκρασία από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Δωδεκάννησα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονες. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε Δ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες νωρίς το πρωί. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα. Μετά το μεσημέρι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχες της δυτικής Αττικής με υψόμετρο >500μ και στις υπόλοιπες περιοχές του νομού με υψόμετρο >600μ. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ μέτριους και θερμοκρασία από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >300μ. Αργα το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα χιονίσει και μέσα στην πόλη. Άνεμοι από Β διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από -01 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 23-01-2010


Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Σταδιακά και μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις ανατολικές ηπειρωτικές και νότιες νησιωτικές περιοχές. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Νεφώσεις πυκνότερες στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα όπου και θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από -10 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά.

Μακεδονία: Χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην προσήνεμη κεντρική Μακεδονία (Ημαθία, Πιερία και Χαλκιδική), καθώς και στην προσήνεμη ανατολική Μακεδονία (Καβάλα). Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από -12 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά.

Θράκη: Χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Σταδιακά και μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Ροδόπη και τον Έβρο. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Θρακικό έως πολύ ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ ισχυρούς και θερμοκρασία από -12 έως 00 βαθμούς Κελσίου. Ολικός παγετός.

Θεσσαλία: Χιονόνερο ή χιόνι ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Σταδιακά και μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια Θεσσαλία. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοιμε τάσεις ενίσχυσης σε ισχυρούς και θερμοκρασία από -08 έως 03 βαθμούς Κελσίου. Παγετός στα ηπειρωτικά.

Ιόνιο: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο νότιο Ιόνιο. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κεφαλλονιάς και της Λευκάδας. Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ ισχυρούς και τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως πολύ ισχυρούς και θερμοκρασία από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στερεά Ελλάδα: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στην δυτική Στερεά. Βροχές στα πεδινά της υπόλοιπης Στερεάς και χιονοπτώσεις σε περιοχές της κεντρικής Στερεάς με υψόμετρο >250μ και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με υψόμετρο >500μ. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης σε ισχυρούς και θερμοκρασία από -06 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Πελοπόννησος: Νεφώσεις στην βορειοανατολική Πελοπόννησο με βροχές στα πεδινά και τοπικές χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >700μ. Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο αρχικά θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά στα νοτιοδυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην Ηλεία και την Μεσσηνία θα είναι έντονα. Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της νότιας Πελοποννήσου με υψόμετρο >1000μ. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, με τάσεις ενίσχυσης στο Μυρτώο σε πολύ ισχυρούς και θερμοκρασία από -02 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολικό Αιγαίο: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της Λήμνου και της Μυτιλήνης με υψόμετρο >200μ και σε περιοχές των υπόλοιπων νησιών με υψόμετρο >450μ. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία από -02 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις ισχυροί και θερμοκρασία από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικες βροχές οι οποίες μετάτο μεσημέρι θα ενταθούν στα δυτικά του νησιού. Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο >1200μ. Άνεμοι από Β διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ ισχυρούς και θερμοκρασία από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Δωδεκάννησα. Νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Nεφώσεις με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές του νομού με υψόμετρο >500μ. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στην βόρεια και βορειοδυτική Αττική. Αργά το βράδυ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειότερα προάστεια της Αθήνας με υψόμετρο >400μ. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης σε ισχυρούς και θερμοκρασία από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με χιονόπτωση. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια του νομού. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από -04 έως 02 βαθμούς Κελσίου. Παγετός κατά τόπους ισχυρός.

Kυριακή 24-01-2010
Ηλιοφάνεια στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός στα κεντρικά και βόρεια.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από -08 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά.

Μακεδονία: Ηλιοφάνεια με τοπικες νεφώσεις πυκνότερες στην Πιερία και την Χαλκιδική όπου θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από -10 έως 03 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά.

Θράκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Θρακικό έως ισχυροί και θερμοκρασία από -14 έως -01 βαθμούς Κελσίου. Ολικός παγετός.

Θεσσαλία: Ηλιοφάνεια με τοπικες νεφώσεις πυκνότερες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες όπου θα σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από -06 έως 03 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά.

Ιόνιο: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΑ ασθενείς και θερμοκρασία από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στερεά Ελλάδα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >300μ. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί με τάσεις εξασθένησης και θερμοκρασία από -04 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Πελοπόννησος: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην βορειοανατολική Πελοπόννησο όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές (κυρίως του νομού Κορινθίας) με υψόμετρο >400μ. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Μυρτώο έως ισχυροί και θερμοκρασία από -02 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολικό Αιγαίο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία από -02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >800μ. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί και θερμοκρασία από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες νωρίς το πρωί. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην βόρεια Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο >900μ. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί και θερμοκρασία από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Δωδεκάννησα. Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες νωρίς το πρωί. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινομενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ισχυροί και θερμοκρασία από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Nεφώσεις με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >300μ. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα βορειοδυτικά, βόρεια και βορειοανατολικά του νομού ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα υπάρχουν και διαστήματα με ανοίγματα. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΑΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα ανατολικά και νότια του νομού. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα νοτιοανατολικά του νομού. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από -03 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Παγετός το βράδυ και νωρίς το πρωί.

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;