Υπέρ της χρήσης του Ίντερνετ ο Πάπας Βενέδικτος

Από Γ. Τσαλίκης 23 Ιανουαρίου 2010

Είναι προφανές ότι οι εποχές αλλάζουν. Όσοι προσαρμόζονται σε αυτές προχωρούν, αναπτύσσονται και έτσι επιβιώνουν. Κάτι τέτοιο στριφογυρνάει στο μυαλό του πανέξυπνου Πάπα Βενέδικτου του 16ου. Έτσι από την πρώτη κιόλας μέρα της εκλογής του, κάλεσε τους κληρικούς να χρησιμοποιούν τη σύγχρονη ψηφιακή τεχολογία, συμπεριλαμβανομένου του Ίντερνετ, για να επικοινωνούν με το ποίμνιο και να προσηλυτίζουν.

Από το 2005 (έτος εκλογής του), το Βατικανό έχει αυξήσει την παρουσία του στο Ίντερνετ και έχει δημιουργήσει μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στον Ποντίφικα, www.pope2you.net, στο Youtube και στο Facebook.

Πάνω από δύο εκατομμύρια «χτυπήματα» καταγράφηκαν από επισκέπτες στο www.pope2you.net, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για τις Κοινωνικές Σχέσεις του Βατικανού, μονσινιόρ, Κλαούντιο Μαρία Τσέλι.

Ο ίδιος δηλώνει πως: «ο λόγος του Ιησού μπορεί να διαβεί τα πολλά σταυροδρόμια που δημιουργούνται στις διαφορετικές λεωφόρους, οι οποίες συνθέτουν τον κυβερνοχώρο και δείχνουν ότι ο Θεός έχει τη σωστή θέση του σε κάθε εποχή, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας».

Ζω για την μέρα που θα έχουμε  e-προσευχές, e- ξομολόγηση και e- αγιασμό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ