Ιταλία: Νόμος για να φεύγουν οι νέοι από το σπίτι στα 18

Από Γ. Τσαλίκης 23 Ιανουαρίου 2010

Νόμος ο οποίος θα υποχρεώνει τα «bamboccioni», τα «παιδιά της μαμάς» που μένουν στην πατρική εστία ακόμα και μέχρι τα 40, να την εγκαταλείπουν στα 18, ζητεί να ψηφιστεί στην Ιταλία υπουργός της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.

«Χρειαζόμαστε αυτή τη συζήτηση», δήλωσε ο υπουργός στην «Ιndependent». «Υπό μία έννοια, γίνομαι προκλητικός. Ωστόσο, όλοι αυτοί οι νέοι που νομίζουν πως ζουν δωρεάν σε ξενοδοχείο, στην πραγματικότητα πληρώνουν ένα τίμημα. Δίνουν το δικαίωμα στους γονείς τους να συνεχίζουν να τους ελέγχουν συναισθηματικά, κοινωνικά, οικονομικά…». Για τον Μπρουνέτα, η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν μια δικαστική απόφαση: δικαστήριο του Μπέργκαμο υποχρέωσε έναν 60χρονο διαζευγμένο πατέρα, τον Τζιανκάρλο Καζαγκράντα, να συνεχίσει να καταβάλλει μηνιαίως επίδομα 350 ευρώ στην 32χρονη κόρη του Μαρτίνα, η οποία σπουδάζει εδώ και οκτώ χρόνια φιλοσοφία.

Στην Ελλάδα 68% των ανδρών και 47% των γυναικών ηλικίας 25-29 ετών ζουν στο πατρικό τους σπίτι 31 έτη είναι ο μέσος όρος ηλικίας εγκατάλειψης της οικογενειακής εστίας για τους Έλληνες, 27 έτη για τις Ελληνίδες 68% των Ελλήνων μένουν με τους γονείς τους τουλάχιστον μέχρι να παντρευτούν 1ο αίτιο της επί μακρόν παραμονής στο πατρικό σπίτι ή και της επιστροφής σε αυτό έπειτα από μια περίοδο ανεξαρτησίας είναι το χαμηλό εισόδημα.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ