Προκήρυξη νέας τρομοκρατικής ομάδας, «6η Δεκέμβρη»

Από Γ. Τσαλίκης 22 Ιανουαρίου 2010

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «6η Δεκέμβρη» ημέρα της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ανέλαβε με τηλεφώνημά της στη zougla.gr την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση εναντίον της γενικής γραμματείας Τύπου την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010.

Επίσης, η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποστολή σφαιρών των 9mm στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη και στον δικηγόρο Αλέξη Κούγια στις 21 Δεκεμβρίου 2008.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «η ανδρική φωνή που ακούστηκε στο τηλέφωνο πληροφόρησε ότι στην οδό Μαυρομιχάλη 152 στα Εξάρχεια, σε ένα ερειπωμένο σπίτι και κάτω από μία γλάστρα βρισκόταν η προκήρυξη της οργάνωσης με την οποία αναλάμβανε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση».

Ο εκρηκτικός μηχανισμός στη γγ. Τύπου ήταν ίδιος με αυτόν που τοποθετούν οι «Πυρήνες της φωτιάς» και γι αυτό σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι η ίδια οργάνωση με άλλο όνομα, ή κάποια νέα που επέλεξε το συγκεκριμένο όνομα συμβολικά.

Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας, θεωρούν ότι η προκήρυξη είναι γνήσια και εξετάζεται με ιδιαίτερη σοβαρότητα.

tvxs.gr