Οι νομοθέτες κόντρα στους νομούς

Από neolaia.gr Team 22 Ιανουαρίου 2010

Η Christine Johnson, ομοφυλόφιλη νομοθέτης της αμερικάνικης πολιτείας της Utah, πριν από μερικές μέρες ανακοίνωσε ότι κυοφορεί το μωρό ενός ζευγαριού ομοφυλόφιλων ανδρών που είναι φίλοι της.Δήλωσε ότι πήρε την απόφαση της όταν είδε πόσο δύσκολο -ή καλύτερα αδύνατον- είναι για το φιλικό της ζευγάρι να υιοθετήσει παιδί μιας και η νομοθεσία της συγκεκριμένης πολιτείας όχι μόνο απαγορεύει σε ζευγάρια που δεν έχουν ενωθεί με τα δεσμά του γάμου να υιοθετήσουν παιδί αλλά δεν αναγνωρίζει και το γάμο των ομοφυλόφιλων.

Η Johnson που έχει ξαναγίνει μητέρα και σήμερα έχει μία 17χρονη κόρη δήλωσε πως αντιλαμβάνεται πλήρως την επιθυμία του ζευγαριού να γίνουν γονείς και να συμπληρώσουν την ευτυχία τους με ένα μωρό. Μάλιστα, με αυτήν την κίνηση της βοηθάει και οικονομικά το ζευγάρι αφού η αμοιβή μιας γυναίκας που θα δεχτεί να λειτουργήσει ως παρένθετη μητέρα ανέρχεται περίπου στα 100.000$. Παρά τις αρχές των υπόλοιπων νομοθετών που υποστηρίζουν πως ένα παιδί μεγαλώνει καλύτερα με μια μητέρα και ένα πατέρα, προβλέπει ότι οι δύο άνδρες θα γίνουν υπέροχοι γονείς αφού ανεξάρτητα των σεξουαλικών τους  προτιμήσεων, είναι σημαντικό τα παιδιά να μεγαλώνουν σε ένα σπιτικό γεμάτο κατανόηση και αγάπη και αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα το ζευγαριού.

Η νομοθέτης έχει επιλέξει να διατηρήσει επαφές με το ζευγάρι και το παιδί και  μετά τη γέννηση του. Ο άνδρας που έδωσε το σπέρμα θα έχει τα ίδια δικαιώματα πάνω στο παιδί με κάθε βιολογικό πατέρα. Αλλά σύμφωνα με την κειμένη νομοθεσία, ο σύντροφός του δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως θετός γονέας. Τέλος, η Johnson είπε ότι σχεδιάζει να επιδιώξει τρίτη θητεία στις επόμενες εκλογές ενώ δεν θεωρεί ότι το εκλογικό σώμα θα αντιδράσει αρνητικά με  την εγκυμοσύνη και την απόφαση της. Για να δούμε…

Από την Fotinizer (εντός ολίγων ωρών επίσημη συντάκτρια του neolaia.gr)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ